Bra initiativ!

Almedalsveckan på Gotland torde vara den största politiska scen vi har i vårt land. Nu bokas det upp för fullt både boende och plats för politiska agerande. Själv kommer jag inte att åka dit detta år då jag prioriterar familjen denna tid och får hem barnen med familjer.

 

Men även du som har mindre barn kan ta med dem och få gratis barnpassning. Ett mycket bra initiativ från debattingen startade förra året. En mobil förskola tar hand om barnen medan föräldrarna bidrar i den politiska debatten.

 

Ett mycket lovvärt initiativ som gör politiken lättillgänglig även för barnfamiljer. Har ibland funderat om det inte vore smart om detta med politiskt engagemang sker på samma sätt som när man gör lumpen, eller kanske rättare sagt som det skedde förr.

 

Lumpen skulle man göra om man inte hade nåt handikapp som gjorde det omöjligt. Lumpen är en bra skola för unga grabbar som lär sig både ”vett o etikett”. Skulle man inte ha gjort så att alla ska vara politiskt aktiv på ett eller annat sätt under en mandatperiod under sitt liv. Då fick man som medborgare större förståelse för hur samhället är uppbyggt och man slipper kanske dessa ”besserwisser” som alltid sitter på läktaren och ropar hur det ska gå till.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.