Gröna näringen

Gröna näringarna är viktigt. Nu låter jag som en Centerpartist kanske du säger. Vi har i kväll varit på en trevlig middag på Hotell Vännäs. LRF:s kommungrupp ville träffa politiker i Vännäs för att se hur viktigt det är med lokalproducerat.  LRF ville att vi ska ställa oss bakom ett upprop där man fokuserar på att när man gör upphandlar ska man tänka på närproducerat i förfrågningsunderlaget.

 

Brukar träffa LRF:s representanter på distriktsnivå nån gång/år i mitt jobb och det är alltid lika roligt. Arne LRF:s distriktsordförande brukar börja med att säga att vi inte har så mycket att diskutera då LRF kan sätta sin stämpel bakom hela vår jordbrukspolitik.

 

Lite roligt var det att jag förra veckan skrev en motion som blir instämplat vid nästa fullmäktige där jag i princip yrkar på samma sak som vi i kväll fick ett upprop runt. Då kanske man får bifall till en motion, då alla partier som var närvarande i kväll tyckte att frågan är viktig.

 

Vi hade mycket trevligt samtal runt vårt bord och jag fick möjlighet att berätta vad jag skulle bli när jag blir stor. Så där från 5 – 15 år sa jag att jag ska bli bonde. Så nu vet ni det. Och det blir inte alltid som man planerar och tänker. Men det är ju inte ännu för sent J

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.