Alliansens presenterar o levererar

Under partiledaröverläggningarna i Varberg hösten 2008, fattades beslut om en fördjupning av Alliansen. En viktig nyhet var beslutet att presentera en gemensam valplattform innan valet. Denna presenterades av av biståndsminister Gunilla Carlsson (M), infrastrukturminister Åsa Torstensson (C), integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) samt äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (KD) på en pressträff 8 maj.

Finanskrisen har förändrat det politiska uppdraget för de kommande fyra åren. Inför valet 2006 var uppgiften för Alliansregeringen att på toppen av en högkonjunktur minska det stora utanförskap som den dåvarande socialdemokratiska regeringen hade gjort allt för att gömma.

Nu skriver vi 2010 och står på tröskeln till en ny mandatperiod. Nu är istället utmaningen att finanskrisen på kort tid har slagit ut ett stort antal jobb. Detta har skett samtidigt som rekordstora ungdomskullar är på väg ut i vuxenlivet. Det viktigaste uppdraget för nästa mandatperiod är att motverka de ökade skillnaderna som har följt i finanskrisens spår. De skillnaderna beror främst på om man har ett arbete eller inte.

 

Vi vill att Sverige ska vara ett land som håller samman, inte ett delat land.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.