Snö nu?

Så här inför examenstider väntar vi hem resterande av barn med respektive. Trevligt! En bil har anlänt från Danmark och nu väntas en bil från nord Norge.

Det bar sig inte bättre än att när de skulle åka från Finnsnäs så infann sig den vita varan som vi annars denna tid inte riktigt vill se. Det jag tänker på är snön. Så det var rätt knivigt o halkigt över fjället. 

De resonerad om att sätta på vinterdäcken som torde ha gjort god nytta över Björnfället men vad skulle den Svenska polisen säga om att rulla med vinterdäck på sommarväglag. Så det optimala hade nog varit att byta däck just sedan man kommit över fjället men vart ska dessa sen läggas för de torde ta all plats för medhavt bagage. Kanske dubbfritt hade löst en del av problemet. 

Nu chansande de med sommardäcken och planerade att ta några extra timmar i restid för framfarten över fjället. Och resan över fjället gick bra och vinterdäcken hade nog levt om lite för mycket nu på sommarväglag mellan Kiruna o Umeå.
 
Men när o hur försvinner detta med att om man ska köra på vinterväglag, så är det möjligt att köra på vinterdäck? Vi har ju som bekant en växlande väderlek i vårt avlånga land. Men samma lag i hela landet. När det är förbjudet med vinterdäck vet vi, men är detta med, att om man ska köra på förmodat vinterväglag möjligt att trafikera även resten av sträckan med vinterdäck rättsligt prövat? Någon som vet?
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.