Inte miljöanpassat..

I dessa dagar har alla distrikt hos KD fått sina valsedlar. Man kan fundera om man tänkt till på miljön när man lagt upp hur valet ska fungera. I Västerbotten fick vi 6 pallar valsedlar. Lägg därtill allt övrigt material som både trycks och köps in. Så bara i Västerbotten är det runt 50 pallar valsedlar och lägger man ihop övrigt material så torde det vara nästan lika mycket till. Så kanske mot 100 pall trycksaker inför valet enbart i Västerbotten.

Tänk vad enkelt om man utrustade alla vallokaler med små bärbara datorer eller så sitter man hemma och röstar via Internet. Nog borde det gå ordna mer rationellt än det system vi har i dag.
 
Men på tal om rationellt så var jag i Kenya i samband med valet 2002. Var ute på vallokaler i byarna och där fanns det mycket att rationalisera. Man röstade som här i tre nivåer. Men man kunde inte göra allt på en gång utan fick gå och registrera sig innan man kan rösta.
 
Och när man sedan röstat den nivån så var det att gå tillbaka och registrera sig och sedan rösta igen och sen registrera igen. För att slutligen, för att säkerställa att man bara röstar en gång, få fingret doppat i bläck. Såg en yngre kvinna som försökte få så lite bläck på sig som möjligt. Men här gavs ingen pardon. Valförrättaren tryckte ner handen i bläcket så det blev inte bara fingret som blev svart utan hela handen.
 
Så det är kanske inte så tokigt här ändå. Han röstar gult, han röstar blått, han röstar vitt……
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.