Överens och regeringsdugliga ihop?

Ja man kan ta sig en rejäl funderare nu sedan den senaste fajten på den röd-gröna sidan. Å ena sidan en populär yngre kvinna tillsammans med en icke lika populär (dock för alliansen bra) partiledare för ett större parti i svensk politik. På andra sedan en småtjurig man i övre tonåren som inte får som han vill.

Det jag tänker på är den senaste sprickan angående skatterna. Man är inte ens överens om den grundläggande frågan. Naturligtvis vill den tjurige tonåringen höja alla tänkbara skatter, stoppa alla andra initiativ annat än det allmänna och dessutom se till så att alla med aktning kallar varandra för Kamrat.
Så det är spännande att se vad tonåringen kan komma med. Senast var det att man ska jobba mindre, inga betyg, höjda skatter m m. Tyvärr känns det långt innan jag vill kalla mig kamrat med tonåringen.
 
Ja hur löser sig då sagan? Jo på den andra sidan lovar samordnaren att det snart ska komma svar på hur oense man är. Hon har förstått att hon inte kan höja skatterna för då får hon inte så många att rösta på henne. Det delar hon med sin kvinnliga partner. Men det har inte tonåringen förstått och det är kanske det vi ser i opinionen just nu.
 
 
Sagan fortsätter……
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Hans-Inge, ta dig inte vatten över huvudet. Skulle inte borgar-alliansen har presenterat sitt valmanifest i början på augusti?

    Vad gäller oenighet så kommer det ju rapporter dagligen om hur oeniga Alliansen är.

    Kom igen, inte ens du är blind, du har ju lyckats smälla upp bilder på dig själv över hela Vännäs.

    Regeringsskifte 19e september och ett fortsatt Rött Vännäs.
    Man blir mörkrädd då man läser alla rapporter från kommunfullmäktige i Vännäs och hur ni borgare håller på.

  2. Jonas Björkholm

    Eftersom det är moderaterna som dikterar villkoren inom den borgliga alliansen så får de andra småpartierna vackert lyda diktator Fredriks vilja. Ibland är han dock snäll och bjuder till lite så att inte hans drängar (läs småpartier) blir allt för ledsna och kommer med kritik. Diktator Fredrik behöver trots allt deras röster för att kunna regera. Tänk om den dagen då moderaterna får egen majoritet kommer, då kommer det att låta annorlunda från C, Fp och KD.
    I Vännäs finns det inte ens en borgerlig allians, de kan nämligen inte komma överens, något som S och V bevisligen kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.