Damage control

Så är ifrågasättandet igång. Det jag tänker på är vården av Anna Lindh efter hennes överfall och knivhugg. Varför gjorde man inte ”damage control” med att lappa ihop levern tills allmäntillståndet blev lite mer återhämtat? Varför bytte man operationsledare tre gånger de första 45 minuterna? Ja frågorna är många men hela situationen är omgärdad med flera svårigheter.

Då läkarna pga. sekretessen är förhindrad att tala i saken har vi ett problem. Har själv ett par gånger suttit med information som helt hade förändrats medias rapportering i saken men varit förhindrad att plocka fram sanningen p g a sekretessen. Det är inte lätt när bilden blir ensidig och den ”part” med sekretess är förhindrad. Men det är vikigt att även media får acceptera patientsekretessen. Media måste acceptera att inte få alla bilder serverad.
 
Nu jagar man syndabockar. Men jag är övertygad om att kirurgerna gjorde allt vad de kunde och ingen skugga ska falla över dem. Däremot kanske man kan hitta några luckor i trauma hanteringens rutiner. Därför gjorde Karolinska sjukhuset helt rätt som anmälde vården för granskning av socialstyrelsen innan programmet sänds. Vore också bra om socialstyrelsens bedömning kommit innan den grävande journalistiken helt får sätta sin bild som den enda sanna. Jag litar mer på Socialstyrelsen och väntar med min slutbedöming tills deras bedömning är gjord.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Christin

    Skönt att du är med där! då blir det väl INTE prioritet på någon som redan snöat in i kommunal, regional el statlig verksamhet, hoppas jag? Som annonsen beskrev det en utvecklingsinriktad person som ska marknadsföra vännäs och jobba med tillväxts o näringslivsfrågor. Kanske någon som själv har erfarenhet av det verkliga hårda livet (näringslivet)? Är rädd att det blir det vanliga ändå när kommuner rekryterar chefer, där akademisk utb och bakgrund i offentlig förvaltning/kommun/regionförbund blir avgörande. Dessa är av naturliga skäl inte de bästa marknadsförarna eller tillväxtarbetarna. Våga!

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Christin (2010-10-18 10:30)
    Håller med! Tror vi hittar en utvecklare som känner till båda världar. Både den offentliga och den privata. För känslan är att näringslivet har lite att lära den kommunala världen när vi pratar utveckling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.