Kommunstyrelsen

Mandatperiodens sista kommunstyrelse har ägt rum. Vi började sammanträdet med en rapport från kommunrevisorerna över deras granskning över kommunstyrelsens styrning o ledning. Bl a så fokuserade revisorerna på behovet av att mäta effektiviteten. Är det så säkert att vi har en effektiv verksamhet. Vi har bra verksamhet men är den effektiv? Ja frågan lever i allra högsta grad vidare in på nästa mandatperiod.

Kristdemokraterna hade två motioner som vi behandlade på dagens sammanträde. Måste säga att det känns bra med den uppstramning i motionshanteringen som gjorts. Bra utredningar ger också bra beslut i slutändan. Så bra beslut att jag faktiskt fick helt bifall i en av motionerna och delvis bifall i den andra.
 
Den som fick delvis bifall handlar om kommunens upphandlingar. Motionen innehöll fyra attsatser och en del av dem föll pga juridiska skäl.
 
Den motions som kommunstyrelsen biföll i sin helhet är en motion som jag skrivit om att införa ungdomens frågestund på fullmäktiges dagordning. Så nu ska den nyanställde ungdomsutvecklaren jobba vidare tillsammans med skolan för att engagera ungdomar i politiken.
 
Frågan om festplatsen diskuterades under lång stund på sammanträdet. Bygget ska ju vara igång i sommar för att vi ska få ut försäkringspengarna för den brunna enheten. Nu vill kommunstyrelsen ha in ytterligare kalkyler för att säkerställa projektet innan kommunen är villig att överlåta pengarna till bygget.
 
Järnvägsfrågan är ju på tapeten nästan vid varje möte numera. Vi resonerade om pendeltrafiken som landstinget inte har lagt in i budget. Kändes bra att vi som opposition i landstinget har tagit med detta i budgeten men tyvärr inte majoriteten, så jag retades med vårt kommunalråd att han kan byta part. Vi tillsatte en arbetsgrupp på tre personer som ska jobba vidare med frågan och en av dessa tre blev min partikamrat Erik Sedig, de andra blev Johan Söderling samt Jonas Björkholm. Frågan återkommer med all tydlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.