Kall morgon men härlig dag.

I morse blev det att skrapa inte bilrutan men väl cykelsadeln. Sen en lite kylig cykeltur till kommunhuset. Tur att det inte är nå`n lång tur för det blev kallt om händerna. Så snart åker nog handskarna fram.

På kommunstyrelsens arbetsutskott var det i stort ekonomisk uppföljning för alla verksameter i kommunen. Det är rätt intressant att följa verksamheterna i detalj. Man får en bra inblick i verksamheterna på dessa månatliga rapporteringar. När verksamheter klarar budget noteras det till protokollet och när det visar sig att verksamheterna gör budgetöverskridande så får man ett uppdrag att presentera en åtgärdsplan. Helt logiskt.
 
Vård o omsorgsförvaltningen och barn o utbildning visar i prognosen att man kommer klara budgeten på årsbasis. Däremot kan det vara lite knepigare att i alla delar periodisera varje månad rätt.
 
Samhällsbyggnadsförvaltningen däremot har ett budgetöverskridande och de har tidigare fått uppdraget att återkomma med förslag till sparåtgärder. Däremot var vi inte nöjda med de förslag som kom fram. Vi fick egentligen i stort ett förslag och det var att stänga ner trafikbelysningen i höst för att spara energi och därigenom spara medel. Men jag gillade inte detta förslag och fler med mej att om vi ska släcka ner så handlar det om ett fattigdomsbevis och det har också en säkerhetsaspekt m m. Så uppdraget till SBF kvarstod.
 
Vi hade en intressant dragning om ett projekt att sätta upp en ”snurredutt” som en av tjänstemännen sa. Det handlar om en vindsnurra som vi planerar sätta upp på Starrberget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.