72 – 28 %

Så har vi ätit och hur är det man säger att på en mätt mage sitter det ett glatt huvud. Men nu drar det extra rikstinget igång och spänningen känns i luften. Nu ska de drygt 280 ombuden göra sin röst hörd i form av röstning.

Vi har egentligen två frågor på agendan. Dels om vi ska ha riksting vartannat år och sen val till presidium och styrelseledamöter. Undra hur många som ska upp i nomineringarna och prata. Men om inte 2 tredjedaler röstar för ett det ska vara riksting vartannat år så kommer även personvalen att skjutas på till nästa riksting. Det beslutet vore olyckligt.
 
Jag funderar på om jag vågar ge mig på en gissning av resultatet. Med risk att jag kommer få äta upp ett eller annat så gissar jag att rösteutfallet kommer bli 72 – 28% till Göran Hägglunds fördel. Men som sagt var osvuret är bäst.

6 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Vi är många som luras till detta inlägg, eftersom vi tror att du skall ha någon att berätta om ert ordförandeval. På det får vi uppenbarligen vänta. Jag håller på din kandidat (om jag nu hade varit röstberättigad).

  2. Peggy Sjöström

    Gratulera att ni valde att behålla er älskade och duktiga Göran Hägglund! Vi tittade på mötet medan vi åt middag och trots att vi spanande efter dig hittade aldrig dig. Önskar dig en trevlig kväll i fortsättning!

  3. Carlåke Söderlind

    Först, GRATTIS GÖRAN HÄGGLUND! och sedan GRATTIS Hans Inge! För ett bra jobb och din skicklighet att redan kl.14.25 så precist bedöma utgången av omröstningen! Många skulle säga tur, men eftersom jag känner dig rätt väl vill jag påstå att det var ytterligare ett bevis på de många gåvor du har och som du använder på ett skickligt sätt! Fortsätt jobba för en bra politik.

    /Carlåke

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-01-28 17:39)
    Jo jag vet att du Kalle egentligen borde vara Kristdemokrat. Jag kan komma förbi med värvarblocket.
    Vilket nummer i ordningen vill du ha på listan 2014 🙂

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Peggy Sjöström (2012-01-28 19:40)
    Ja det är jag också glad över. Försökte hålla mig i bakgrunden denna gång. Lät andra i delegationen plädera. Det är samma ombud sedan förra ordinarie rikstinget och som känt så var jag rikstingsgeneral vid det rikstinget i Umeå så det är ganska skönt att bara flyta omkring denna gång.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Carlåke Söderlind (2012-01-28 22:13)
    Tack Carlåke! Jo Hägglund är värd ett grattis som jag nyss personligen framförde. Nu måste vi alla ta armkrok och enat blicka framåt. Visst ska vi fortsätta kämpa. Men du skulle också vara med i laget. Jo gissningen var 3 procent fel så det får väl anses ligga inom felmarginalen.:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.