Myndiga föräldrar!

I dag släpper arbetsgruppen för familjefrågor sin rapport. Hade telmöte i landet om den i går kväll. Många nya kloka förslag till dej som förälder att själv bestämma över hur dina barn ska tas om hand. Som bekant så bemyndigar vi dej som föräldrar att bestämma detta. Men tyvärr så är det inte många partier som gör detta utan låter sin politisk klåfingriga hand bestämma över hur ditt barn ska skötas.

 
Så vi förslår ett antal saker men jag delar upp det i tre punkter.
  1. Föräldraförsäkringen
  2. Barnomsorgspengen
  3. Barnskatteavdrag.
 
Föräldraförsäkringen tycker vi fortfarande har ett antal styrmekanismer som vi tycker omyndigförklarar föräldrar. Dem vill vi ha bort. Bl a så vill vi att man ska kunna nyttja föräldraförsäkringen tills barnet är 3 år. Om man får ett syskon så ska det inte vara just 1,9 månader utan upp till tre år för att få behålla samma SGI (sjukpenningsgrundande inkomst).
Vi vill också höja grundnivån från dagen s180 kr till 250 kr. Och man kan om man vill alltså vara hemma tills barnet är 3 år. Vi vill dessutom plocka bort jämställdhetsbonusen där undersökningar visat att den går till fel målgrupp. Den går till den som ändå tänkt vara hemma och har hög inkomst. Därför tycker vi det är logiskt att plocka bort den och omfördela detta till den som ligger på grundnivån och höja den.
 
Barnomsorgspengen vill vi utveckla och ta bort kravet på att ta hand om andras barn. Om man tar hand om andras barn så får man 100 % av kommunens genomsnittskostnad men om man väljer att enbart ta hand om egna barn så får man istället 90% av samma kostnad. Man ska dock ha egen firma etc samma grundkrav som barnomsorgspengen har idag. Då erhåller man pensionspoäng och SGI i vanlig ordning.
 
Barnskatteavdrag vill vi införa. Vi tycker i rättvisans namn att om man inte nyttjar någon kommunal barnomsorg så ska man ha rätt till barnskatteavdrag på 3000 kr/ månad och den ska gälla ända till barnet börjar skolan.  
 
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.