De sociala frågorna

I dag var det dags för årets första vård o omsorgsnämnd. Vi började med att få information om matsituationen för våra äldre. Som vi känner till så var det problem med maten i höstas och vi beslutade då att få en återkoppling i frågan i början på detta år.

Sammanfattningsvis så verkar det funka betydligt bättre och det känns ju bra. Med på informationstillfället var både vår dietist Christine, kökschef Emma och gruppledare för Slussen/rehab Paula. Och det var bra och intressant att vi fick information från hela matkedjan för våra äldre. De mest relevanta synpunkterna är ju på våra boenden där de gamla ska äta och ha en bra tillvaro. Jag föreslog att vi ska få information ang. matsituationen till hösten igen för jag känner att vi inte riktigt vill släppa denna viktiga fråga. Och då från några fler boenden. Nämnden fattade sedan beslut i enlighet med mitt förslag.

Att få information från vår duktiga MAS Karin Stenmark är alltid lika intressant. Denna gång informerade hon bl a om frågorna runt patientsäkerheten samt målen och måluppfyllelse inom hälso- och sjukvården. Känns tryggt att MAS:en vakar över vår verksamhet så den blir bra för våra brukare. Du som funderar vad MAS betyder så står det för Medicinsk Ansvarig Sjuksköterska.
 
En viktig fråga som vi resonerade en stund om är det arbete som pågår att kommunalisera hemsjukvården. Här råder delade meningar i länet och arbetet måste intensifieras om vi ska hinna tidsmässigt att ta över innan årsskiftet. Vi ska ha klart förhandlingsunderlaget och kunna fatta beslut i Regionförbundets Primär Kommunala Delegationen i april och sedan i AC-konsensus som är ett samverkansorgan mellan kommunerna och landstinget. Så frågan är i allra högsta grad aktuell. Känns spännande att påverka denna fråga då jag har förmånen att sitta med i båda dessa forum på länsnivå. Men frågan kommer att ta allt hårdare grepp om vår kommunala ekonomi framöver. Det står alldeles klart.
 
Budget antogs i detalj. Och årsredovisningen diskuterades. Vård och omsorgsnämnden gör ett överskott på ca 1.9 miljoner för 2011 vilket är en otroligt bra siffra. En av orsakerna till överskottet är att vi haft många SÄBO platser tomma under året. Men som jag ser det är en av orsakerna att vi har en duktig personal som gör ett bra jobb.
 
Ett annat positivt ärende som vi antog var upphandlingen av arbetskläder. Det är som bekant en motion från oss Kristdemokrater som vi för en tid sedan fått bifall och nu är vi alltså framme vid att du som arbetar inom äldreomsorgen ska få arbetskläder. Grattis! Inte en dag för tidigt. Det är ni värda!
 
En hel del andra ärenden föll också under klubban idag som t ex delegationsordning, anmälan om ordförandebeslut, tilläggsbudget, samt detaljbudget för 2012.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.