Äntligen!

Äntligen har jag vunnit. Jag vann på min inloggning i Facebook. Så nu ska jag bara skicka mina kontouppgifter så erhåller jag vinsten. Detta var budskapet i ett mejl jag fick i morse. Visst är det fantastiskt. Ibland ska man ha tur.

Men nu hör det till saken att jag av flera skäl är tydlig med att jag inte har någon inloggning på Facebook eftersom jag inte har lagt upp något konto. Så hur jag då kan vinna på det numret är för mig en gåta. Sedan har jag av flera skäl en tydlig linje att jag inte skickar mitt kontonummer bara så där. Så mest troligt erhåller jag då inte vinsten. Hur tycker ni jag ska göra?
 
Ja som ni förstår så raljerar jag. Nästan dagligen får jag mejl som deklarerat att jag vunnit eller att det finns nån avdankad faster i nåt afrikanskt land som önskar donera en hel hög med pangar men vet inte vem hon ska skicka det till.
 
Likaså har jag fått upprepade fakturor där jag ska ha godkänt att synas med på nätet och sen står det i det finstilta att man ska betala 2-3 tusen kronor o ibland mer. Nu senast från ett företag som heter Who,s who där man skulle betala 299 euro.
 
Att folk orkar hålla på med all denna bråte av dumheter och bedrägerier. Men det är ju tyvärr folk som går på detta och här tror jag mörkertalet är betydligt större än man tror. Det är nämligen enormt genant att inse att man blivit lurad. Så av den anledningen tror jag många inte ens anmäler bedrägeriet. Och då får bedragarna fortsätta. Tyvärr så kan dom göra det i stor utsträckning ändå då det är väldigt svårt att komma åt detta nätbedrägeri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.