Spelbolagsvinst!

Lätt fånget är lätt förgånget, fick man lära sig när man var liten. Alltså det var liksom bättre att arbeta sig till en slant än att få den på annat sätt.

Tänker på dem som spelar och tippar och att det lätt kan bli som ett gift. När jag jobbade inom handeln så var det ett gäng som alltid spelade på hästar. Man la en summa varje vecka och sen turades man om att tippa. Jag var lite tråkig så jag sa att jag lägger samma pengar som ni satsar här i en burk på jobbet så får vi se vem som efter årets slut har mest.
 
Kan ni gissa vem som hade mest? Men eftersom jag provocerat lite så var dom snabb att hugga på mej när de vunnit nån eller några tusenlappar. Men då var det många som skulle dela så summa på varje blev fortsatt försumbar jämfört med summan jag hade i burken.
 
Det är ett stort mörkertal. Men det finns ca 170.000 spelmissbrukare i vårt land. Och många av dem får inte vardagen att gå ihop då missbruket har tagit över.  
 
Man kan fundera om det är rätt att Svenska Spel går med 5 miljarder i vinst förra året, vart är deras ansvar för spelmissbrukare.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.