Expropriation

Dagens fullmäktige var lika intressant som fullmäktige kan vara. Alltså att det tar ont i varje majoritetspolitiker att måsta bifalla motioner från oppositionen. Så var det också nu. Det gjorde så ont att debatten förlängdes en hel del bara för att i slutändan få en minoritetsålder remiss.

 
Jag känner mig nöjd att vi fick återremiss igen på vår och Folkpartiets motion om äldres rätt att bo tillsammans. Att det ska vara så tungt att utveckla äldreomsorgen så att man hela tiden ser allfara i saker o ting. Tidigare när vi resonerat om denna motion så ville man avslå den men nu får vi alltså tillbaka den för beredning igen.  
 
Även C:s motion fick återremiss. Men sen var det avslag lite här o där.
Lite roligt var det att i början så vädjade ordförande till att vi inte skulle ha debatt om landstingets nerdragning men Per-Erik Lundmark hade t o m med sig Alliansens i landstingets budgetförslag. Jag hade tänkt möte honom i diskussionen men eftersom ordförande vädjat att enbart behandla kommunala ärenden så höll jag mig till det, även om det kändes viktigt att möte honom i diskussionen. Annars kunde vi nog förlängt mötet minst någon timma. Man ska respektera fullmäktiges ordförande eller hur Lars?
 
En väldigt intressant fråga och samtidigt ett misslyckande är ang middagsbergets utveckling. Det har pågått diskussioner i denna fråga så länge jag har varit politisk engagerade i Vännäs kommun. Och egentligen ännu längre tillbaka tror att det rör sig om 35 år man har diskuterat med markägare för att få köpa marken så vi kan utveckla middagsberget.
 
Så i dag beslutade fullmäktige att till regeringsrätten begära expropriering vilket innebär att vi går till regeringsrätten om begäran att få köpa marken. Då blir det en kostnadsbild av 1.25 gånger marknadsvärdet. Men det är ett stort ingrepp i det enskilda ägandet som vi föreslår regeringsrätten besluta så det känns inte riktigt bra men samtidigt kan vi inte vänta i 35 år till. Så nu får vi se vad regeringsrätten säger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.