Solen gör sitt!

Nu hoppas jag att den trevliga morgonsolen har lite extra varma strålar.

Tog nämligen fram snöslungan i går och körde upp altanen som vi byggde i fjol. Så för att inte förstöra ville jag inte köra ända ner mot trallen. Men förhoppningsvis kommer solen att värma upp de sista 10 cm som är kvar så det torde bli en lätt sak att styra undan det efter ett tag. Vissa delar av familjen har kommit på att just vårsolen är den bästa att få på kroppen. Så därför blev det angeläget att skotta bort den heltäckande snön. (läs order :-)Eftersom altanen är rätt stor så var snöslungan en god hjälp.

På eftermiddagen ska jag träffa kommunalrådet på hans kontor. Brukar lite skämtsamt säga att jag vill ha audiens när det är nån viktig fråga vi ska samtala om. Min audiens-ansökan har än aldrig blivit avslagen möjligen framflyttad för att stämma i våra kalendrar. Har haft förmånen att sitta i det kontoret ett antal gånger och samtala i viktiga frågor med förra kommunalrådet Mats Lundgren och det har fortsatt med nuvarande kommunalråd Johan Söderling.
 
När man samtalar så här lite på "tu man hand" blir det liksom oftast ingen partiskillnad utan man diskuterar frågorna rakt upp o ner. Sen om man ska få gehör för frågan inom arbetarkommunens röda ledamöter så är det ju betydligt lättare om kommunalrådet själv föreslår, än att någon från annat parti gör ett försök.
 
I eftermiddag blir det nog mest samtal om det regionala arbetet. Som ni kanske känner till så är Johan Söderling också ordförande för Umeregionen. Ett samarbete mellan de 6 kommuner som ligger runt Umeå. Robertsfors, Vindeln, Vännäs, Nordmaling, Bjurholm och så till sist, eller man kanske ändå måste säga, sist men inte minst Umeå. Vi ska bl a samtala om hemsjukvården som jag arbetar med på länet för övertagande i kommunerna från landstinget.
 
Detta kommer ske om allt går i lås redan vid nästa årsskifte. Men det är några knutar till att lösa innan vi är framme. Inte minst processen i alla 16 fullmäktigeförsamlingar. (alla 15 kommuner i länet och landstingsfullmäktige) Återkommer nog i denna viktiga fråga i detta forum framöver.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.