Trevlig inbjudan!

I måndags så var jag inbjuden till ett trevligt gäng seniorer i Umeå för att prata politik. Det är alltid trevligt att åka ut i verkligheten och lyssna in vad människor tänker.

Det var ett gäng intresserade seniorer som ställde många bra o relevanta frågor. Det var intressant att höra deras bild utifrån medias beskrivning av olika beslutgångar i de olika processer som varit den senaste tiden.

 
Sen fick jag förklara hur det ligger till med förhandlingarna mellan partierna i samordningskansliet. Hur frågorna egentligen har gått mellan partierna. Vilket parti som tyckt vad. För som vi vet är inte medias sanning alltid en sanning.
 
Jag fick många: – Jaså är det så, ja vi tyckte väl det var lite märkligt. Och det var riktigt roligt att i slutändan av samtalet lyfta fram denna grupps möjlighet att påverka. För i politiken kan alla vara med o påverka efter sin egen förmåga.
 
Några står i riksdagens talarstol. Andra i fullmäktigestolen i någon av de 290 kommuner vi har i vårt land. Andra står ute på gator o torg med plakat i olika frågor och vill påverka sin omgivning. Och en annan pratar med grannar och vänner.
 
Alla dessa uppgifter är lika viktiga. Tänk vad bra vi ändå har det i en demokrati att vi kan och har rätt att uttrycka det vi tycker. Vi kan inte nog poängtera denna möjlighet. För tänk vad motsatsen är. Diktatur. Enbarts själva ordet stämmer till olust.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.