Utreda om försäljning av fastigheter!

Dagens kommunstyrelses dagordning innehöll 18 punkter. En del av dessa var informationspunkter så alla 18 var inte beslutspunkter.

Kommunchefens rapport är en punkt som alltid finns med och är en intressant rapport över det som händer i vår kommun.

Majoriteten har som vi känner till problem med att sälja fastigheter ur vårt bestånd. Vi har resonerat om den frågan tidigare för att lösgöra kapital för att bygga nytt. För att inte minska vår soliditet ännu mer så känns det viktigt att vi säljer innan vi bygger nytt.
För att belysa detta så är det tillsatt en utredning för att belysa hur vi ska handa frågan framöver. Den utredningen kostar 145 000 kr och jag för min del är klar för att bjuda ut vissa fastigheter till försäljning denna utredning förutan. Men kan utredningen övertyga de socialdemokratiska ledamöterna i majoriteten så är det värt varenda krona.
 
Köksutredningen har varit ”en het potatis” under en tid. Vi kört i tre vändor de sista åren. I beslutet den senaste gången sa vi att inte minska köken för närvarande men att se över organisationen och anställa en kostchef så vi får en bättre organisation för alla 17 kök vi har i vår kommun. Det är ca 25 miljoner som är den sammanlagda budgeten för köksverksamheten i vår kommun. Jag för min del tycker nog att vi även kan minska antalet kök. Men det får i så fall framtida organisation visa. Denna fråga återkommer i ny tappning innan beslut ska fattas i fullmäktige i juni.
 
Vi är i budgetdiskussioner inför budget 2013 så vi resonerade om ett antal punkter som vi ska ta med oss i det arbetet. Det är många intressen som pockar på uppmärksamhet men vi har inte alldeles för överfylld börs. Så det blir ett spännande arbete. Budgetdagarna är för övrigt de intressantaste dagarna i det politiska livet så den diskussionen ser jag fram emot.
 
Nu blir det en snabbis runt matbordet innan färden går till Umeå. Vi har distriktsstyrelsens verkställande utskott om en timme. Det blir mot bakgrund av de punkter jag noterat på dagordningen förhoppningsvis ett trevligt och framåtsyftande möte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.