Slantarna ska värderas!

Det är några dagar på årets som är politikens höjdpunkt. En av dem är idag.

Idag har vi nämligen budgetberedning. Och för en som gillar siffror kan ni förstå att jag talar om höjdpunkter. Vi ska skissa börja skissa på hur budget kan se ut för 2013.
 
Det blir en grannlaga uppgift med det ekonomiska läge vår kommun befinner sig i. Vi har liksom inga reserver. Sen finns det äskanden för flera miljoner från verksamheterna. Slantar som inte finns. Eftersom vi konsumerar över 98 % av våra intäkter så finns det inga reserver. Vi måste hitta medel så vi kan utveckla kommunen.
 
En av dagens uppgifter är att se hur vi kan skapa dessa reserver. Men med dem som hela tiden ropar mer till verksamheterna blir det svårt att hitta dem. Vi kan inte ge verksamheterna mer än 100 % av intäkterna för det är allt vi har. Ja faktiskt, en kommun har inte heller mer än 100 % att fördela fast en del verkar tro det.
 
Vi som varit med ett tag i Vännäs politiken minns när Kommunförbundets analysgrupp var här och hjälpte oss och vi var tvingad att låna till driften. Likviditeten gjorde fortsatt att vi hade stora betalningssvårigheter och vi fick dra ut på betalningstiderna. Dit vill vi inte komma igen!
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.