Rättssäkert?

Ibland kan man uppleva att det är onödiga överklagningar i vårt rättsystem. Men det är viktigt att alla får en rättsäker bedömning. Men en stor hel del av tingsrättens domar fastslås ju ändå av hovrätten.

Och det bevisar ju att första instans gjort en riktig bedömning och på det sätter kan man säga att vi har ett rättsäkert system i vårt land. Sen kan det vara kosmetiska ändringar och sen naturligtvis också helt förändrade domslut i hovrätt mot den tidigare fastställda domen i tingsrätten.
 
Men jag hoppas verkligen att det blir det senare på det omtalade målet om andeutdrivning. Konstaterar med tillfredställelse att målet är överklagad till Hovrätten. Och här hoppas jag inte att tingsrättens dom fastställs i högre instans.
 
Med reservation för att jag inte har alla fakta i målet men det kan inte vara rimligt att man ska kunna begå misshandel i religionens namn och bli friad. Att denna flicka blivit misshandlad och bränd etc och att sedan tingsrätten anser att det inte är en brottslig gärning och det framgår av domen att ett av skälen är att sådant pågår bland kristna sammanhang. En minst sagt knepig bedömning.
 
Enligt mitt förmenande så kan man inte utifrån någon religion anse det rätt att misshandla någon. Så att som tingsrätten resonerat att fria dessa personer från misshandel utifrån religionsfriheten tycker jag är mycket egendomligt och bör prövas ordentligt.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.