1 maj!

Äntligen känns det som att sommaren är inom räckhåll. Valborgsmässodagen är liksom lite förlösande. Nu är sommardäcken på och grillen har faktiskt också gjort entré.

Och idag är det ju första maj. En viktig dag att fira. Denna har jag firat ända sedan jag var liten och vill fortsätta fira. Nu tror ni kanske kristdemokraten har blivit snurrig som firar första maj. Men naturligtvis är det inte arbetarnas dag som är det stora som jag vill fira denna dag. Utan detäså att min mamma fyller år 1 maj och det tycker jag är betydligt större anledning att fira än arbetarnas dag. Faktiskt brukar det heller vara en arbetsdag för mig.  
 
Men jag ska förråda nåt. T o m jag har gått i det omtalade demonstrationståget och jag törs berätta det nu då det gått så lång tid sedan ”brottet” är preskriberat.
Kanske jag nämnt det i bloggen tidigare men det var ju så att när man var liten så var allt som hände där man bodde sensation.
 
Så på första maj var det demonstation från Myrans kiosk med musikkåren och drillflickor i lång rad. Vissa år var nog musikkåren och drillflickorna mer folk än de som demonstrerade. Men där gick man glad i hågen och det var alltid snälla farbröder och tanter som gav oss flaggor att vifta med. Jag minns en gång då en av mina syskon frågade tanten de fick flaggan av varför flaggorna var röd denna gång. T o m vi tyckte det var konstigt att man bytt ut den svenska flaggan. Men jag tror inte han fick svar på frågan då.
 
Måste jag säga att jag inte demonstrerat i detta tåg sedan jag förstod vad den röda flaggan stod för.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.