Förebilder

Så här återigen hemkommen kan jag bara konstatera att Norge är ett fantastiskt land på många sätt. Och då tänker jag förstås på naturen.

För att njuta av den lite längre än brukligt då vi åkte hem så åkte vi denna gång via Mo i Rana istället för att ta den vanliga vägen via Kiruna. Och det är nåt som vi inte ångrade. En fantastisk natur varvad med vägar i serpentiner och tunnlar i mängder.

Det kändes också spännande att vid vägkanten hitta snö. Men så är det när man befinner sig på en höjd av 700 meter över havet där vi övernattade. Sen är det inte fy skam heller när man kommer in i Västerbotten.

Hemavan, Tärna etc. bjöd oss också på fin natur. Och naturligtvis är man där stolt över sina hjältar. Så långt upp på lyktstolparna sitter Ingemar Stenmark, Stig Strand, Anja Persson, Jens Byggmark etc. Och tanken kom inte helt osökt. Det är ju faktiskt fantastiskt att en så liten ort kan fostra så många världmästare på skidor.

Här ser man vad förebilder innebär. Alla minns vi väl när Ingemar körde och Sverige stod stilla, ja man fick ledigt från skolan för att titta på åken. Och även jag hade förstås en ”Ingemar mössa”. Min var gul. Och naturligtvis var märket på skidorna given: Elan.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.