Verksamhetshyrorna.

Nu håller minister Stefan Attefall (KD) på att röra om i grytan.

Stefan Attefall är ansvarig för många olika verksamheter. Ja hans portfölj liknar faktiskt en diversebod. Nu har han reagerat på att många verksamheter ligger mitt inne i innerstan och har därigenom hyror som inte är försvarbara.
 
Bra att detta tas tag i. Det handlar om våra gemensamma skattepengar. Och visst borde fler verksamheter läggas utanför tullarna. Ja en del verksamheter kan faktiskt läggas på helt andra ställen i landet.
 
Det visar sig att statliga myndigheter har betydligt större lokaler än andra verksamheter. Man har nästan 25 % större kontorsytor per anställd än likande verksamhet inom den privata sfären.  Men man blir besviken när Attefall påpekar detta till verksamhetscheferna. Då påstår man att man måste var i innerstan för att kunna få kompetent arbetskraft.
 
Ett sånt uttalande retar gallfeber på mig. Är det ett måste att ligga mitt inne i Stockholms stad för att få kompetent arbetskraft? Jag menar att så inte är fallet. Uttalandet är ett underbetyg åt alla människor i hela övriga landet. Visst finns det kompetens på fler ställen än Stockholms innerstad! Det menar jag bestämt och det kanske är läge att flytta lite statlig verksamhet upp hit till Norrland så ska vi nog se till att det finns kompetent arbetskraft.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.