Behövs bankerna?

Man kan fundera över bankernas roll.

Fick för en tid sedan ett brev som vänligt talade om att banken håller på utvecklas för att mer kunna möte kundernas behov. Och därför så väljer man att inte hantera pengar överhuvudtaget. Jag menar att man har bank för att hantera just pengar men självklart också ekonomiska transaktioner.

Att det kostar när man hanterar pengar är för alla känt. Men trors att vi köper de mesta på kort idag så finns det fortsatt dem som har behov av just kontanter. Och för dem blir det inte enkelt. Det är inte enkelt för handeln heller som måste planera på ett helt annat sätt sin kontanthantering nu när man ska beställa pengar i förväg. Rånrisk etc blir ju också större när butiker har mer kontanter hemma för att klara sig under längre tid än tidigare.

När det gäller huslån så skinnas vi av banken. Räntegapet blir större och större. Och det är större än det någonsin varit just nu sedan man började mäta för ca 10 år sedan. På ett lån av 1,5 miljoner så är bankens rena vinst ca 6900 kronor/ år. Alltså den summa som banken har kvar sedan kostnaderna är täckta. Så mitt råd är att förhandla räntan. Det kan löna sig.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.