Elektronikbranschen.

Det är lite skrämmande vad tiderna rulla på och årstiderna kommer ock går.

Var på ett antal butiker igår i olika ärenden. Och man frapperas av att säsongerna hela tiden går in i varandra. Många (ja kanske alla) butiker har mer eller mindre säsongsbetonade varor.

Den tid jag var verksam inom butiksvärlden så var man noggrann med när det var dags för t ex julskyltning och att julvarorna kommer upp. Det var efter första advent och det var en överenskommelse bland köpmännen.

Igår kunde jag faktiskt se att man reade ut sommarvarorna på en hylla, och i hyllan bredvid hade julsaker med julslingor etc redan tagits fram. Måste säga att det kändes konstigt att redan nu se dessa varor.
 
Ska idag åka ned på Expert för att se om det går att göra fynd. Funderar på att byta ut vitvarorna hemma så vi får se om det finns någonting passande. Men troligen är jag inte ensam om att fundera på åka dit. Så man får nog förbereda sig på att det blir att stå i kö en del.
 
Det är i o f sig inte så konstigt att det blir lita sanering inom elektronikbranschen. Det funkar inte på sikt att sälja varor för billigt. Till slut kommer det också att drabba oss konsumenter. Men vi har ett stort utbud av elektronikkedjor i Umeå. Och man har funderat hur länge det kan gå.
 
Alla har lägsta prisgarantier och allt sämre lönsamhet. Möjligen är det inte sista konkursen vi kommer att se i denna bransch. Möjligen blir det så att det sker en sanering på marknaden till att till slut vara ett par aktörer som i sin tur höjer priserna och då drabbas vi konsumeter igen. Men å andra sidan så när priserna blir nog höga så föds det konkurrenter och så är marknadshjulet igång igen.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.