Nattligt besök!

För några nätter sedan hade vi nattligt besök.

En något överförfriskad människa ringde på dörren kl 3 på natten. Eftersom jag sover ordentligt när jag ändå sover så hörde jag inget men en av döttrarna kom och väckte oss.

Jag hoppade snabbt i kläderna för att ut och se vad han ville. Men han lyckades rulta iväg i mörkret till grannen. I samma veva kom två polisbussar förbi och körde sökarlyktorna på sidorna. Uppenbarligen letade de efter nåt. Jag stoppade dem och sa att det varit en besökare här framför vår dörr.

Då hoppade poliserna ut och tog ut hunden och och bad mig visa mer exakt vart han varit så hunden kunde få ett spår. Och trots regn så behövde hunden bara 15 sekunder så for hunden iväg just där han hade gått. Det hör till saken att just där har vi ju gått flera stycken. Och jag hade gått där alldeles nyss. Men tydligen kunde hunden sortera.

Nu hade den objudna gästen efter diverse förstörelse lyckats larva iväg mellan tomterna så jag hade missat honom. Men det gjorde inte hunden. Och vipps var han honom på spåren och polisen lyckade gripa honom några kvarter bort i skogen.

Eftersom jag var snabbt ute så slogs inget sönder på vår tomt mer än att han ramlade över min cyckel så växlarna inte funkade som dom skulle men kom i full funktion efter ens tund i garaget. Men grannar och en bit längre bort på gatan fick sönderslagna lampor och fönster. Och det hade skett innan han kom till oss så de hade redan ringt polisen.

Måste säja att jag blev återigen imponerad av polishundarnas kunnande. Och det kändes ju nästan tryggt att det var 5-6 poliser med hund ute på gården under natten 🙂

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.