Kulturhuvudstad!

Idag samlas kommunstyrelserna inom Umeregionen till en gemensam kommunstyrelsedag.

Det ska bl a enligt tradition utdelas pris till årets arbetsgrupp inom Umeregionen. Spännande vem som får den åtråvärda titeln detta år.

Som av en händelse är ämnet för dagen kulturhuvudstadsåret 2014. Det ska bli intressant att höra på erfarenheterna från dem som innehaft titeln förra året. Vet ni vilken stad det är?
 
Alla jobbar nu för detta projekt och jag hoppas verkligen att de satsade slantarna ska ge effekt. Visst är det bra att Umeå hamnar på kartan i Europa. Men till vilket pris? Jag hör till dem som har lite modererad syn på hur stora effekter vi har att vänta oss. Tänk om det blir lite av en besvikelse!
 
Med tanke på min fråga vilken som är Europas kulturhuvudstad detta är och hur känt detta är så infinner sig faktiskt en liten skepsis till projektet. Hur ska alla i Europa veta att det är Umeå 2014, då inte alla i Umeå vet vilken stad som är kulturhuvudstad 2012. Dessutom är det en delad titel. Vi delar titeln 2014 med Riga.
 
Men nu ska vi alla aktörer verkligen göra vad vi kan så det blir så bra som möjligt. Det ska bli intressant att höra Vd Umeå 2014 Jan Björinge redogöra för näringslivets syn på projektet.
 
Visste du att det är Tallin som var Europas kulturhuvudstad 2011? Men vilken stad innehar titeln detta år?
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.