Riksting inom kort.

Det är en helt fantasiskt höst. Solen tittar fram varje morgon och fast det ibland utlovas regn så tittar solen ändå fram. Fortsätter det så här så kommer vintern att kännas kort.

Plöjde igår genom våra rikstingshandlingar igen. Inte fullt en decimeter tryckt material. Vi ska ha vårt möte i länet för att samla ihop Västerbottensdelegationens tankar idag. Så det är alltid ett intressant tilltag att hålla ihop delegationen så vi tycker lika för att få effekt. Sen kommer nästa steg att förhandla med de andra delegationsledarna.

Från Västerbotten har vi förmånen att vara 12 ombud och 12 ersättare. Det är en av de större delegationerna vid rikstinget. Man har ombud utifrån antalet medlemmar i distriktet. Och då det finns Kristdemokrater i alla länets kommuner och vi har rätt många medlemmar i Västerbotten så blir det fler ombud. Vissa distrikt har bara 2 – 3 ombud.

Motionerna i år är många även om det inte är lika många som vi hade förra gången då rikstinget var i Umeå. Från västerbotten kommer inte fullt 10 % av motionerna och resten från övriga landet. Vi har också en mycket bra proposition om barn och unga som vi ska besluta om och jag återkommer säkerligen om den i detta forum. Nu styr jag kosan mot Lappstockholm för politiska diskussioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.