För Cubas folk.

Ännu en dag på vårt riksting har sprungit i väg. En som vanligt väldigt spännande dag med beslut av motioner i mängd och möten med trevliga partikamrater.

Snackisen är fortfarande Hägglunds utspel att han kan tänka sig att förstatliga vården så den blir lika i hela landet. En bra hållning som jag bejakar. Men vi har haft många andra intressanta frågor att behandla idag. Nato medlemskap, 10 årig grundskola, IVPA och massa motioner inom vård området som ju är ett område där många Kristdemokrater har förkärlek.

Vid våra riksting har vi också besök av våra systerpartier i många länder. Och i dag har vi haft besök från Norge, Finland, Danmark och Cuba. Trevligt och starkt att veta att det finna Kristdemokratiska rörelser i många länder.

Det som gjorde mest intryck på mig idag var förstås besöket från Cuba. Ni känner nog till den Kristdemokratiska frihetskämpen Paya som dog i en trafikolycka som är den officiella versionen. Vår dåvarande ungdomsförbundsordförande Aron Modig var med och har nåt annat att berätta.

I dag är det ett år sedan detta hände och vår utrikespolitiska talesperson Desirée Pethrus har skrivit en artikel i Aftonbladet. Det är på tiden vi får veta vad som egentligen hände.

Tänk då vad starkt att Payas fru Ofelia Acevedo Maura var med på vårt riksting och talade. Blev otroligt starkt att höra henne och hur hon kämpar i sin makes tidigare värv och hur hon oförtröttat kämpar för det Cubanska folket.

Det är märkligt hur en diktatur kan så förtrycka folket och till o med döda dem som inte tycker som dem. Men nåt ÄNNU MÄRKLIGARE är att vänstern i vårt upplysta land fortfarande stöder Cuba. Om man stöder Cuba i det nuvarande statskicket är man för politisk förföljelse och mord på oliktänkande. Man borde veta bättre.

Ofelia menar tydligt att hennes man har blivit mördad och att deras bil jagades av en statsregistrerad bil och att olyckan var ett attentat. Jag vill i motsats mot Vänstern motverka det som händer i Cuba för mänskliga rättigheter och vara med Ofelia i arbetet för Cubas folk.  

8 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Bra så länge ni ”flyter”… Den gistna ekan symboliserar den ett KD som är på väg att sjunka, förresten?/ Elaka Kalle direkt från Paris.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Men vi sjunker ju inte. Vi är i senaste mätningen på väg att bli det näst största borgerliga partiet. (TV4/Novus)

  2. Thomas svärson

    Tack för detta inlägg H-I! Med fler av din sort och färre kommunister/(vänsteranhängare) hade vår jord varit en aning mindre dyster anser jag. Det är som bekant inte bara i Cuba, utan tex i Israel som vänstern ivrigt hejar på förbrytare och mördare, till synes nästan helt utan att ifrågasättas…

    mvh

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Tack! Ja nog är det bedrövligt även för Israel hur vänstern driver sin åsikt. Inget krig är ju bra och hur kan man så ivrigt heja på nån sida då bidrar man ju till kriget. En del som Israel gjort är man ju heller inte stolt över. Men att sympatisera med dem som redan i småbarnsåldern lär barnen att hata israelser i skolan är förfärligt.

  3. B-G Wikström

    Jag tror jag svimmar …. Det parti som mest av alla driver frågan att ALLT ska privatiseras kommer helt plötsligt med att något skulle vara bra av att förstatligas. KD som helst vill at vi bor i landet McDonalds, att vår kommun skulle heta Max mm mm. Jag tror att jag kommer att vakna upp och inse att det bara var en dröm….

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo jo. Det är som vanligt din tolkning. Men att vi vill förstatliga sjukvården borde få dej på andra tanker och se mer nyktert på KD och vårt agerande. Landstingen ska bort.

  4. B-G Wikström

    Ja när det gäller landstingen så håller jag med dig. Jag har aldrig förstått varför vi ska ha dem.
    Staten borde ha ett övergripande ansvar så att vård och skola blir likvärdiga. Så staten borde ha det övergripande ansvaret för det som vi kan kalla viktiga gemensamma frågor. Det är ju precis det jag hela tiden sagt ( och raljerat, skojat ) till dig. Men allvarligt talat : Du och KD har ju hela tiden hävdat att allt ska avregleras, till vilket pris som helst. Så visst är det helt plötsligt ett tvärtom-förslag från KD. Har sett många kommentarer på nyheterna och alla har varit lika förvånade som jag.
    För att retas lite till : Har Hägglund sålt sina aktier i riskkapitalbolagen eftersom han svänger…..:)

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Nej KD har aldrig hävdad att allt ska avregleras. Det är som vanligt din illvilliga tolkning. Däremot ser vi inget krav att allt ska drivas av stat o kommun. Men när det gäller vården så tror jag att kommunerna borde klara primärvården betydligt bättre än landstinget och sedan sjukhuset kan drivas av staten. Då har vi en nivå mindre i vårt samhälle och jag tror att vården dessutom blir lika i hela landet och vi i kommunerna skulle lyfta kvalitén i primärvården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.