Tack för förtroendet!

För en tid sedan presenterade Kristdemokraterna sitt provval i länet. Alla medlemmar ges möjlighet att rösta på vem man vill se på listorna nästa år. Långt ifrån alla medlemmar tar vara på sin möjlighet att rösta men många har detta år tyckt till.

Man får resultatet dels i totalt antal poäng, hur många som vill se personen som toppkandidat och den tredje varianten är hur många personer som haft med namnet bland de tio man fick rösta på.

Provvalet är endast rådgivande men det är viktigt att ta med sig medlemmarnas synpunkter in i arbetet att förfärdiga listor. Samtidigt ser vi tydligt att man röstar på dem som idag innehar uppgiften i stor grad. Antingen tycker man dom gjort ett bra arbete och vill se dem fortsätta eller så gör man det av slentrian.

Provvalsresultatet för riksdagsvalet

Provvalet till riksdagen toppas av Anders Sellström Umeå som god tvåa kommer Maria Wiksten, Skellefteå tätt följd av Birgitta Nordvall, Umeå, Helen Edlund Umeå samt undertecknande Vännäsbo.

Efternamn Förnamn Poäng

 

Sellström Anders 1738
Wiksten Maria 769
Nordvall Birgitta 768
Edlund Helen 698
Smetana Hans-Inge 638

 

Provvalsresultatet för landstingsvalet

Provvalet till landstinget toppas av Birgitta Nordvall, Umeå Jonny Kärkkäinen kommer på plats nr 2 tätt följd av Erik Sedig, Maria Wiksten samt undertecknad.

Efternamn Förnamn Poäng

 

Nordvall Birgitta 1220
Kärkkäinen Jonny 629
Sedig Erik 538
Wiksten Maria 466
Smetana Hans-Inge 450

 

Tackar medlemmarna för förtroendet i provvalet men har inga som helst ambitioner att sträva efter ytterligare eller andra positioner på andra nivåer. Nomineringskommitten där jag också själv sitter som brevlåda kommer lägga fram sitt förslag inom kort. Så håll ögonen öppna nästa vecka.

2 kommentarer

  1. Erik-Abel Ejderud

    Jag tror att det är många som med intresse tar del av provvalsresultatet. Mitt inlägg gäller Din bild på båten överst i inlägget. Ta det nu på rätt sätt!
    Alf Svensson brukade säga ”man skall sitta still i båten”. Hoppas att vi är många som vågar sätta oss i den båten.
    Med vänliga hälsningar
    Erik-Abel

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Bilden är bra och båten flyter bra om den är jämt fördelad. Sen måste man ha nån som ror. Men om någon står vid stranden och håller emot eller om den har för stark motor så att den inte planer ut, utan välter istället är det inte bra. Men denna båt har ju ingen motor alls :-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.