Listor på gång!

Så är snart förberedelserna klara. Handlingarna på plats, lokal o mat bokad och bilen fullastad med rollups och övrigt material.

Låter som en ombudsman på väg till stämman. Och det är helt rätt. I morgon har vi stämman i Västerbotten. Nu ska listorna fastslås för val till riksdag o landsting. Dessutom har jag för rätt länge sedan inbjudit Göran Hägglund, som också har hörsammat inbjudan.

Så det blir full huggning hela dagen i morgon och en mycket spännande dag. På förmiddan har Hägglund sin medverkan sedan tar jag vid med en hel del praktiska saker o informationer som måste till ett valår. Efter lunch så har vi själva stämman.

Det finns en stämma vart fjärde år som det lite oftare växer ut horn på medlemmarna. Och det är just nomineringsstämman. Om vi har haft nästan 500 nominerade och drygt hälften som deltog i provvalet och sedan ska vi ha mindre än hälften av namnen som blir aktuell på listor. Så nog är det självklart att det finns folk som blir besviken att man inte kommer med.

Så jag blir inte förvånad om det blir yrkanden och omröstning. Och det är en konst att som ombudsman förutse de scenarier som ev. kan uppstå så vi är förberedda både praktisk och mentalt. Vår kanslist och jag har spånat o funderat på tänkbara scenarier och sen gör man förslag till arbetsordning på stämman.

Den ska reglera alla tänkbara uppkomna scenarier och berätta hur vi ska göra om det blir lika i röstetal, hur propositionsordningen ska läggas etc etc. Sen ska den också reglera såna basala punkter som vem som har rösträtt, förslagsrätt, yttranderätt etc.  Vi är ett av de få partier som fortsatt tillåter alla medlemmar ha yttranderätt. Tycker jag är en viktig demokratisk rättighet. Och är glad att vi fortsatt tillåter detta. Det pågår en stadgeöversyn men jag kan inte tänka mig att man kommer plocka bort den möjligheten.

Så klockan halvsju i morgon är ombudsmannen igång för att ställa allt tillrätta innan både partiledare och partimedlemmar kommer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.