Tacksam för hemkomst!

Är glad och tacksam att jag kommit hem från Riga. Kunde ha varit på annat sätt.

Bilden ni ser ovan är en bild jag tog och la ut på Instagram för några dar sen från ett varuhus för att visa vilka fina köttdiskar man har. I Sverige är det som bekant paketerat som gäller även om det nu håller på vända igen. Som jämförelse kan jag säga att oxfilén kostade ca 60 kr/kilo och korven var dyrare. Så det är en annan prisbild än i Sverige.

Lägger ut bilden här för disken ser inte lika fin ut längre. Den ligger under rasmassorna. Ni som följt med i media har sett o hört det fasansfulla som hänt när ett varuhus rasade sönder med mer än 50 döda och man letar nog folk fortfarande. Det är just från detta varuhus som jag tog bilden och jag var där inne några timmar innan det fasansfulla hände.

Så därför är jag tacksam att komma hem hel och välbehållen. Verkligen en tragisk händelse där många fått sätta livet till där allt tyder på att det handlar om byggfusk. Det var en märklig upplevelse att vi fick SMS och telefon från Sverige där man frågade hur vi mådde. Nyheten hade spridit sig till Europa innan vi lokalt fick reda på det fast vi bara var några kvarter bort.

Jag har varit med om liknande händelse tidigare när jag senast var på konferens i Baltikum för många år sen. Det var bara några dagar innan Estonia förliste och vi hade konferens både på Estonia på väg dit o hem och när vi ett par dagar gick i land. Så även den gången kände jag mig extra tacksam att jag åkte några dagar innan och inte med den tur som förliste.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Fredrik Sjölin

    Byggfusk? Där jag bor står det baltikum-reg bilar vid varje bygge. Hur kan ni ha sett till att det blivit så och våra egna arbetare står utan jobb? SVARA pls!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vet inte vem som du påstår har ställt det så. Konkurrensen är ju fri. Vi ska komma ihåg att köpcentrat var byggt av största firman i landet. Så det är ingen liten skumraskfirma vi talar om. Men det är förtidigt att säga vad det beror på innan man utrett orsaken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.