Uppskattas och inte beskattas!

Många torde veta att Kristdemokraterna har drivit på för att få till stånd avdrag för gåvor. Det är ju en realitet sedan en tid tillbaka.

Och inför 2014 förändras det ytterligare så det blir fler ideella föreningar som ska ha möjlighet att ansöka om rätten att bevilja avdrag för gåvor. För oss Kristdemokrater är de små nära gemenskaperna en viktig kugge som gör att man mår bra. Och inte minst många föreningar är just denna gemenskap som ger energi och kontakter som ger tillbaka engagemang till samhället.

Att vi har ett civilsamhälle i vårt land som vi ska vara stolta över torde jag inte vara ensam om att tycka. Men hur mycket stimulerar och hjälper vi detta civilsamhälle? Därför är jag glad över att Stefan Attefall och Göran Hägglund m fl jobbat inom Alliansregeringen så avdragsrätten blivit möjlig.

Nu tar vi alltså under 2014 nästa kliv och utökar möjligheten för föreningar inom den ideella sektorn att söka som avdragsberättigad och sedan fortsätter vi med arbetet att utöka storleken på avdraget i framtida budgetförhandlingar.

Den ideelle sektorn och det arbete som görs ska uppskattas och gåvor som skickas till dessa föreningar ska inte beskattas utan uppskattas. Det skriver Ebba Busch Tor vårt andra namn på Kristdemokraternas lista till EU-parlamentet om idag.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Vad blir gåvan värd om man ska belönas för den? En fadd smak sprider sig över den välgörenheten tycker jag! Typiskt girighet hos rika människor, kan inte ge utan att själva tjäna på det, ger säkert också möjligheter till att tjäna mer än man ger!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Förstår hur du tänker och kan hålla med i sak. Man ska inte belönas men inte heller bestraffas. Ett skatteavdrag gynnar det civila samhället. Stadsmissionen i Stockholm har ökat sina gåvointäkter med 75% sedan avdraget infördes. Nog är det lovvärt!

      • Marianne R Johansson

        Tycker att Stadsmissionn borde kunna ge, utan att få tillbaka! För mig är inte detta gåvor av välvilja, utan gåvor för att kunna få skattelättnader!

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Nu är det inte Stadsmissionen som ger tillbaka utan Skattemyndigheten som ger avdrag till gåvogivarna så Stadsmissonen får mer gåvor av givare. Man brukar prata om onda cirklar. Men detta är verkligen en god cirkel som ger tillbaka goda effekter till samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.