Underlättandet blir tydligt!

Så är han igång igen vår bostadsminister Stefan Attefall. Han har ju bestämt sig för att underlätta i byggdjungeln och det behövs verkligen.

Idag kan vi konstatera att han föreslår att ta bort byggfelsförsäkringen som egentligen bara är en kostnad. Den gjordes obligatorisk 2005 och sedan dess har det alltså varit en kostnad vid varje byggnation av såväl villor som flerfamiljshus och fastigheter.

Att det är en kostnad är ju OK om man har möjlighet att få ut på försäkringen om man drabbas av byggfel. Men det har visat sig gång på gång att de som drabbats av byggfel ändå inte fått ut ersättningar i den grad man önskat.

Så bostadsministern tycker uppenbarligen att det är fel att ha en obligatorisk försäkring som inte ger något skydd utan enbart drar kostnader. Och jag är benägen att hålla med. Tror faktiskt att fler håller med.

Så kan man ju påminna vem som införde den som ett obligatorium. Det är ju rätt länge sedan så jag kommer inte riktigt ihåg vem som hade regeringsmakten 2005. Här ser vi i alla fall ytterligare i tydlighet vad bostadsministern vill underlätta byggandet.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Så är han igång,vår bostadsminister. Det är ungefär som man har haft problem med en gammal dieselmotor.
    Menar du på allvar att det är byggfelsförsäkringen som har stoppat byggandet av bostäder?
    Du har mycket lite att komma med i ditt försvar för en bostadsminister som inte klarar sitt jobb.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo jo. Såna påståenden får stå för dej. Stefan Attefall behöver ingen försvarare. Alla vet att vi har en bostadminister som ligger i och det är oomtvistat att det inte hänt så mycket inom området som det nu har hänt. Så håll i hatten och läs på vad som skett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.