Berikande!

Suttit några dagar på Hovrätten igen. Känner mig nästan som en inventarie där. (kanske man ska säga notarie istället med tanke på platsen 🙂

Det är en stor generationsväxling och det började en person när jag haft uppdraget några år och hon har nu varit längst. Så det är idel nya ansikten. Alltifrån Hovrättspresidenten till hovrättsråden har bytts ut. Men de gamla råden som är pensionerade brukar hoppa in och jobba lite då och då. En av de pensionerade hovrättsrådet åkte för övrigt Wasaloppet för 32 gången tror jag det var. Otroligt krut i honom.

En annan intressant förändring är att vi idag hade en åklagare i rätten. Det vanligaste är ju att man har åklagaren på höger sida i salen som en av parterna. Men man har tillsatt en tjänst på 6 månader som man kan söka för att få skolning hur det funkar på Hovrätten. Både advokater och åklagare kan söka.

Det är verkligen berikande att få in ytterligare kompetenser och inte minst viktigt så kommer nog åklagaren som varit med och sett hur det fungerar vara extra noga med utredningar och bevisning till alla delar framöver. Tanken är att man efter de 6 månaderna gått så går man tillbaka till sin forna tjänst. Sådana samordningar och kunskapsutbyte borde vi ha mer i vårt samhälle det vore berikande.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.