Sluta hålla dem utanför, såga dem istället.

Nu får det vara nog. Dom har fått nog mycket ”tycka synd om reklam”.

Det jag tänker på är hur Vänstern fortsatt vill vi ska hantera Sverigedemokraterna. I dagens tidning läser vi att Vänstern vill att VK inte ska sälja annonser till Sverigedemokraterna. Och jag tycker att vi får ett bra svar av ansvarig utgivare Ingvar Näslund.

Det torde inte vara nytt för läsare av min blogg vad jag tycker om Sverigedemokraterna. De har en vidrig människosyn som de bygger sin politik på, och enligt mitt tycke så har de ingen rätt att vara i vårt högst beslutande organ i landet, våran riksdag. Men vi har en demokrati i landet och när folk har röstat på dem så får vi allt ta skeden i vacker hans och istället för att hålla dem utanför hela tiden så de får ytterligare sympatiröster istället ta in dem i debatten på ett seriöst sätt och visa dem som röstat på hur fasansfullt fel de har röstat.

I debatt om människovärde så vore det ett sant nöje att smula ner deras ideologi i molekyler så folk får en vetskap vad de röstar på. Och den slutsatsen är vi fullständigt överens med Vänstern om och förstås många fler partier. Men vi ska sluta ha motdemonstrationer och motageranden för att stänga dem ute.

För varje gång vi gör det så får de ytterligare sympatier. Jag är fullständigt övertygad att de som röstar på dem inte vet vad Sverigedemokraterna verkligen står för utan det är en flykt från andra partier och inget annat. Och får vi bara fram vad de verkligen står för så tror jag att folk röstar på ett helt annat sätt.

Så Vänstern låst oss ta armkrok och sluta med motoffensiv som bara ger dem mer favör utan hjälpas åt att såga dem i debatt, insändare etc. Då är även vi demokratiska för om vi fortsatt håller dem ute vilket parti ska bli nästa parti som vi håller ute?

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Andreas Jansson

    Här håller vi inte alls med varandra och svaret som både vk och folkbladets chefredaktörer skrev va förvånansvärt dåliga. Kommer ett blogginlägg om det senare idag.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Men du kan imte mena att vi fortsatt ska ge dem sympatiröster med att hålla på med motageranden etc. Vi har ju sett vad det har gett hittils bara Ytterligare röster.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Inte alls här har du den en gång till. Sånt här tar både jag o partiet avstånd ifrån. Så skicka den en gång till så lägger jag in den också.

  2. Annelie

    Jag håller med dig om att man måste våga ta debatten i det offentliga rummet med Sverigedemokraterna. Att inte göra det innebär att de får stå oemotsagda i de trångsynta forum där de finner sina åhörare.

    Däremot tror jag också att det är viktigt att sluta blunda för den ideologiska förändring som pö om pö sker i samhället. Jag tror säkert att det finns flera som står för SD:s politik utan skygglappar. Rasisterna blir bara fler och fler. Folk vill ha ”quick fix” på allt och kan vi skylla allt på en viss folkgrupp så är väl det bekvämt?

    Vi får inte inbilla oss att SD:s röstare enbart är stackars vilseledda kattungar som ännu inte fått ögon. Vi måste adressera problemet med oss- och dem-tänket tidigt för att kunna vägleda och fostra ansvarstagande vuxna som kan dra egna slutsatser och vara källkritiska.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Tack för inlägget. Vi är helt överens. Samhället håller på förändras och vi måste hålla emot med sans, tydlighet och förnuft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.