Här händer det!

Nu går det snabbt att gatubilden förändras. 

I morse när jag cyklade till kommunhuset för att delta i kommunstyrelsens visionsdag så kunde jag inte låta bli stanna och ta den bild ni ser här ovan. Gatubilden i Vännäs håller på förändras.

Vi har ju en tid sett att det håller på att byggas med byggställningar och dundrande maskiner. Och innan jag far på lunch idag så är också detta hus rivet till förmån för parkering till den nybyggda skolan och biblioteket.

Känns mycket roligt att vi trots en ekonomi där man hade mer att önska kan bygga ny skola och bibliotek. Det kommer bli mycket bra när det står klart. Men under en tid kommer det förstås att bli lite knepigt på skolgården då barnen inte kan använda hela den yta de sedan kommer kunna använda.

Det är också bra att vi städar upp lite i samhällsbilden. Enligt mitt förmenande så lämnade det hus som nu rivs lite att önska. Så samhällsbilden kommer också få ett lyft. Vi borde också gjort samma sak med huset mellan detta och Hotell Vännäs (sk huset som gud glömde) så hade vi fått det ännu snyggare. Men som man säger ”Rom byggdes inte på en dag.”

Känner en stolthet som Vännäsbo att jag tillsammans med 3 andra kamrater påverkat så att vi när vi ändå bygger skola ska bygga bibliotek. Som bekant är huset där vi nu har biblioteket undermåligt. Tanken kreerades via en skrivelse från tre personer Monica Wahlström (fp), undertecknad (kd) och Jan Nilsson (m). Majoriteten sa nej men samhällsbyggnadsförvaltningen tyckte det var en bra idé och fortsatte på tanken och majoriteten mjuknade och nu kommer snart biblioteket ta form.

2 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Ja, det var kul att se att tillräckligt bra idéer kan genomföras trots inledningskrångel från majoriteten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.