Slutspurt – Du tar nu över.

Som ni ser på bilden så har skiftet för vår del i Bryssel manifesterats. Vår trotjänare o nestor Alf Svensson har lämnat över till Lars Adaktusson.

Så nu är det din uppgift kvar. Kampanjandet har pågått i alla hörn av vårt land. Lars Adaktusson har härjat land o rike och Ebba Busch Thor har satt knorr på debatten och även hon kuskat runt på de grisgårdar som finns i landet och på gator o torg berättat att hela EU-bygget är startat av tre kristdemokrater och förklarat att EU är viktigt men ska fortsatt hålla sig till de frågor som man ska syssla med. Dessutom har Ebba anmält Danmark.

EU ska inte lägga sig i nationella angelägenheter har trummas ut från flera håll men många partier är verkligen kluven. En del vill att vi ska lämna EU o i nästa andetag säger man att EU ska ta tag i fler frågor som andra anser vi ska sköta på nationell nivå istället. Snacka om att som Indianerna säger: Tala med kluven tunga. Hur vill man ha det?

Skrev ovan att nu tar du över. Vad menar jag med det? Jo nu är det inte bara din möjlighet och rättighet att rösta. Jag vill säga också din skyldighet. Jag säger inte att det är din skyldighet att rösta på nåt namngivet parti. Det är en möjlighet och självklart är jag ju glad om du lägger din röst på Lars Adaktusson, Ebba Busch Thor eller varför inte t ex gruppledaren i Umeå Veronika Kerr som finns lite längre ner på vår valsedel.

Med din skyldighet att rösta menar jag att om du inte lyfter dej från sofflocket denna gång så ger du din röst åt främlingsfientliga krafter. Hur menar jag då tänker du kanske? Jo det är enormt tryck från främlingsfientliga krafter i Europa. Som ni säkert sett pågår diskussioner om samarbeten som gör att man baxnar. Och dessa krafter mobiliserar. Och röstar du inte så ger du indirekt ditt stöd till dessa krafter. Så gör din plikt, rättighet och alltså tillika skyldighet.

Så välkommen att rösta och möjligen träffas vi i någon vallokal. Är nämligen ordförande i en vallokal under morgondagen.