Normalt att misshandla?

Så sitter jag på tågen in till Umeå igen. Det är verkligen inte dumt detta med pendlingståg. Nu hinner man i lugn o ro kolla mejl, blogga och Twittra lite grann. Allt detta är ju som bekant inte så lätt när man kör bil.

Men man hinner inte fördjupa sig ordentligt för då är man redan framme. Går fort att ta sig till Umeå nu för tiden. I dag på förmiddan har jag möten med några tjänstemän. En inte allt för högoddsare är det handlar om valet och planering runt det.

Tänker nog också gå förbi landstingsfullmäktige och höra om det sägs nåt klokt. Möjligen blir det också lunch med landstingsgruppen. Under eftermiddagen har jag åter en Hovrättsförhandling. Denna gång handlar det bl a om misshandel igen.

Är liksom ganska ofta den brottsrubriceringen. Så nu kommer vi in i graderingen om det är normalt att misshandla eller inte. Man har tre graderingar: ringa- och grov misshandel och däremellan har vi misshandel av normalgraden. Alltså det är normalt att misshandla bara man håller sig till normalgraden :-). Gomorron!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.