Klart Jakob Forsmed ska leda KD!

Många har frågat mig den senaste tiden vad tycker du egentligen? Vilken partiledare vill jag se? Först vill jag säga att vi har två bra kandidater men med helt olika kompetens och kunnande.

En som har kommunpolitiken som sin plattform och en annan som har varit statssekreterare under lång tid hela åtta år och innan dess varit KDU ordförande och även hunnit vara stabschef åt partiledaren. Den erfarenhet Jakob Forsmed har går inte av för hackor. Han är också en av hjärnorna bakom vårt principprogram.

De sista åren har han varit chef för samordningskansliet för vårt partis räkning. Så alla frågor som har behandlats har gått genom honom och han har sedan förhandlat med de övriga partierna i alliansen. Inte så konstigt att han är enligt media en doldis eftersom hans uppgift de senaste 8 åren varit att hålla sig undan media. Vi vet att media har försökt hitta sprickor i alliansen och då är det mumma att få tag i dem som sitter med frågorna.

En kollega från M som jobbat med Jakob under många år säger att Jakob är en vinnarskalle som inte ska underkattas. Och av reportern får han en fråga om Jakob klarar att leda ett part och då svarar Mikael Sandström (M) ABSOLUT! Han har lett KDU, han har en politisk erfarenhet som ingen annan och är en driven förhandlare. Jobbet som samordnare är att vara doldis men även Calle Bildt och Anders Borg har haft dessa uppgifter. Fina ord av en tidigare kollega.

Och har jag ännu inte övertygat dej att Jakob är rätt att leda vårt parti så kan du här läsa den artikel jag varit med att underteckna. Vi ska som distrikt ta avgörande i nomineringen i morgonkväll och självklart hoppas jag att distriktet hamnar på rätt kandidat. Som tjänsteman får jag ju inte rösta i styrelsen men plädera kommer jag nog göra. Och har en känsla att man tidigare har lyssnat en del på ombudsmannen.

Men tror i detta lägga att man bestämt sig innan man kommer till mötet. Så vi väljer mellan en person som varit medial men har mindre kunskaper i den kristdemokratiska myllan mot en som inte är lika känd i media men med en gedigen kunskap och politisk fingerfärdighet.

Många har sagt att Jakob inte är den som kommer förnya oss. Jag menar tvärt om. Jakob vet vad som måste förnyas då han farit genom varje sakpolitisk fråga under de senaste 8 åren. Sen har han en riksdagsplats vilket inte är minst viktigt när partiledardebatter ska göras. Vi vet hur rumphuggen Stefan Löfven var när han inte satt i riksdagen. Så KD:s frälsare är inte att vi enbart ska synas i media. Utan det är viktigt med vad vi kommer att synas. Därav mitt val av partiledarkandidat.

2 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Självklart måste det vara en man som leder det mest värdekonservativa partiet i landet.
    Kvinnor göre sig ej besvär!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Löjligt! Läs vad jag skriver i den saken tidigare. Jag är lyckligt befriad från allt vad kvotering heter. Så det är inte på den låga nivån att någon ska bli partiledare utifrån kön. Vore förfärligt dumt! Nu råkar en man vara min kandidat utifrån andra kriterier. Kunde också varit en kvinna som det var tidigare innan laget som vill leda nu decimerats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.