(S)veket.

8 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Inför valet 2010 lovade ett riksdagsparti på debattsidor och på propagandabluff att de skulle sänka bensinskatten, dvs ett löfte. Vad gjorde detta parti?

    En regering under de senaste mandatperioderna bröt mot överskottsmålet, detta kallas kanske inte svek, är väl snarare bedrägeri eller?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo Jo detta har jag berättat för dej flera ggr Lars men du lyssnar inte. Vi gick till val på att vi ville sänka drivmedelsskatten. Vi fick inte med oss C som stoppade det och hade fler röstat på KD i det läget hade vi haft större mandat att driva frågan. Men att så barockt sitta och lova att inte försämra och sedan göra det 4 månader efter tycker du inte det är svek? Öppna ögonen!

      • Lars Gidløf

        Hej

        Nu har jag inte ett yrke dær man lovar guld och grøna skogar før att få en massa røster utan jag har ett yrke som kræver kunskap och utbildning, men att som du beskriver det så ljuger du. Ni hade mkt væl kunnat kræva detta, bara sagt vi læmnar då regeringen, men maktbegæret var større. Hur var det sen med pratet om att pensionærerna skulle gynnas føre sænkt restaurangmoms, inte blev det något.

        sen ær det ju så, att Ni behøver inte ta ansvar før era løgner, Ni kan ju bara ljuga vidare och lova mer i næsta valrørelse.

        Sen, vems Budget sitter denna regering med, jo, Er Budget vilket gør att de bl a måste høja skatterna før att klara ekonomin, den ær inte alls så bra som Ni LJØG om.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Jojo nu vaknar herr Gidlöf igen. Om KD valt att lämna regeringen så hade höjningen blivit ännu större. Så är det bara. Har nog mer insyn i saken än vad du har i den delen. Så håll dej för god att påstå mig ljuga bara för att jag inte tycker som du för det kommer jag aldrig att göra. KD har drivit på så pensionärern har fått sänkt skatt inte en gång, inte två ggr , inte tre ggr ….hur länge ska jag fortsätta? Vet du det? S har ännu ALDRIG sänkt skatten för pensionärerna. Det är fakta!
          Ang Budgeten är jag glad att det är en alliansbudget som ligger till grund för annars hade det varit ännu dyrare för oss medborgare det ser vi ju av viljan att beskatta medborgarna för att i nästa skede ha slantar för populistiska utspel på vänsterkanten.

      • Isak

        Bästa Herr Smetana, KD var en av dom partier som ingick i denna svenska regeringen.
        Och som i valrörelsen 2010 gick ut och lovade 1 kr. lägre bensinpris, och lovade samtidigt
        dom multisjuka företräde genom ”VIP”- kort till snabbare vård. Samtidigt lovade KD i EU-valet
        att begränsa införseln av skattefri alkohol.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Känns som att jag berättat detta för dej tidigare. Viss skillnad att söka mandat för ett vallöfte mot i valet säga att man inte kommer försämra och gör det 4 månader senare ändå. Kommer att straffa sig, var så säker.

  2. Erik

    Kom igen nu Hans-Inge! Nu låter du som en politiker. Vid valet år 2006 lovade Alliansen dyrt och heligt att inte höja bensinskatten. Vad hände sedan efter att ni vann valet?
    Värre är väl att man försämrar skatteavdraget för RUT. Det är ingen feministisk politik i vart fall:(

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vi fick helt enkelt inte med oss C på detta och det gjorde att det inte blev någon skattesänkning på drivmedel. Att försämra både RUT o ROT är en tillbakagång till svartjobben, det är tydligen så man vill ha det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.