Viktiga insatser för att klara av flyktingkrisen

Vi står inför stora utmaningar när det gäller flyktingar som kommer till vårt land. Och självklart ska vi ta hand om de som behöver vår hjälp.

Det har nu flera ansvarsfulla partier insett. Så idag har en blocköverskridande överenskommelse ingåtts. Jag skrev ansvarsfulla partier. Det är två partier som jag inte räknar dit. Naturligtvis SD som aldrig varit inbjudna till dessa överläggningar. Ett klokt val av vår statsminister.

Sen har vi ett till oansvarigt parti som deltagit i samtalen men liksom gör som barnen när men inte får som man vill, struntat i denna viktiga överenskommelse och sedan lämnat samtalet. Jag pratar förstås om Vänsterpartiet som högt och gärna som mest har mer till allt och alla men när det gäller ta ansvar så backar man som vanligt ur.

En av orsakerna var att man inte gillade utvecklingen av RUT som ingick i överenskommelsen. Tycker det blir för borgerligt. Så här låter man ideologi gå före människors ve och väl. Är väl förståeligt att jag väljer klassa även V som oansvarigt parti.

Situationen förändras dag för dag, vecka för vecka. Insatserna som presenteras idag är ett steg för att vi ska klara situationen både idag och imorgon. Kristdemokraterna har drivit på för en migrationspolitik med både hjärta och hjärna. Det krävs ett medmänskligt och hållbart flyktingmottagande.

Läs vad överenskommelsen innebär här.

12 kommentarer

  1. Bergis

    Föräldrar från hela den fattiga världen tar nu chansen att skicka sina ensamkommande barn till Sverige för ett bättre och rikare liv. Jimmie Åkesson sa. -Det är som att försöka stoppa en flod med hink och spade. Kritiken är enorm mot uppgörelsen som inte räcker till. Jag tror den håller bara fram till årsskiftet.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Åja vi ska väl ändå ta hand om de ungdomar som kommer hit. Hur skulle du själv reagera om du var tvingad att fly så stoppas du vid gränsen. På dej låter det som att det är idel lycksökare som kommer hit. Ser du inte vad de har i sina hemländer? Krig o elände. Då handlar det inte om att söka sin lycka nån stans utan att överleva. Viktigt du nyanserar din bild.

      • Bergis

        Jag skulle ha hjälpt mina landsmän som är kvar i landet med krig genom att ta till vapen mot regimen. Folkligt uppror är bästa medicinen i odemokratiska länder. Tänk om ryssarna hade valt att fly istället för att avsätta sovjetregimen. Jag kan räkna upp fler exempel. Berlinmuren, Rumänien, Albanien. Polen Att fly hjälper bara diktatorn att sitta kvar. Landet töms på oliktänkande.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Jo det ligger nåt i det. Men många som flytt har kämpat så länge det går och hur det än är så är livet kärare än landet. Vi har inte provat denna svårighet så det är så lätt att vara kategorisk.

          • Bergis

            Hoppas du lyssnade på radio idag. Här kommer ett skrämmande inslag.

            ”För många av de barn och ungdomar som nu kommer till Sverige och börjar skolan är oddsen att lyckas mycket dåliga. Börjar man när man är tolv år eller äldre är chanserna små att ta sig igenom gymnasiet, och risken för utslagning efter skolan ökar påtagligt, visar en granskning som Sveriges Radio har gjort.”

            http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6287409

          • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

            Jo hörde detta. Men det hindrar inte att vi gör vad vi kan för att de ska få så bra möjligheter som det bara går. Vad är alternativet?

  2. Einar

    Vi är många som vet vad det innebär vid detta lag, sämre: sjukvård, skola, rättssäkerhet, polis och sjukförsäkring. Högre: skatt, avgifter på alla samghällsfunktioner, och, om det ens är möjligt vid detta lag, högre bostadsbrist. Höjd pensionsålder, ökad arbetslöshet, sänkta pensioner. Ska jag fortsätta? ,

    Vansinnet i detta land verkar det då inte finnas någon hejd på.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vilket vansinne talar du om. Att vi hjälper medmänniskor som flyr för sina liv. Skäms att skylla allt det du gör på dem!

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Och det är du karl att veta…. Undra vem som hycklar och ser ner på människor. Följer du inte med vad som sker i vår värld?

          • Einar

            Bra mycket mer karl än du någonsin kommer vara och har varit. Det är DU som ser ner på människor. JO jag läser utländska medier och känner mig väluppdaterad på läget i världen. Du å andra sidan verkar köra stenhårt på aftonbladet, expressen osv. Lycka till i din fantasivärld.

          • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

            jo jo fantasivärld… Har varit politisk aktiv på olika nivåer i vårt land i snart 25 år. Och har hanterat media lika lång tid. Så tror mig veta vad jag talar om och inte behöva vandra i nån fantasivärd bara för att du inte hittar argument att debattera. Det är intressant att du läser utländsk media men menar att de flesta kommer hit ”bara” för att få en bättre möjlighet. Jag menar att det är betydligt värre än så för dem som kommer. Men avslutar här min debatt med dej då jag anser att nivån blir alltför låg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.