Låt restauranger stötta vårdpersonal

Såhär när påskhelgen börjar lida mot sitt slut, slår en tanke. På sjukhus och äldreboenden arbetar nu personalen i långa skift, under mer ansvar och press än någonsin förut. Samtidigt kämpar många restauranger med långt färre besökare. Tänk om man kunde kombinera dessa två kamper med ett resultat som kan leda till något gott för båda sidor?

Vårdens hjältar kämpar för fullt, och många arbetar just nu längre pass än normalt. Flera har vittnat om att de knappt hinner ta paus, eller att de tar med sig jobbet hem i form av stress och gråt i halsen efter svåra arbetspass. När ska de hinna iväg och handla lite lunch? Räcker orken till att förbereda en matlåda till nästkommande dag på jobbet?

Varför inte öronmärka en del av de ekonomiska paketeten och bidragen som presenterats, till restaurangerna. Ge dem en viss ersättning för att tillaga och köra ut varma måltider lagade med omsorg till vårdpersonal och äldreomsorgspersonal, nu under dessa tider. Givetvis med rutiner som säkerställer att maten levereras av friska händer.

Personalen i frontlinjen, från de som arbetar på sjukhusens intensivvårdsavdelningar till de som tar om våra äldre när vi bör undvika att besöka dem, förtjänar alla en helt ledig lunch- eller middagsrast. Att sätta sig ned och äta en ordentlig, redan tillagad måltid så att varje minuts rast kan gå till återhämtning.

Då visar vi uppskattning till våra hjältar inom vården och omsorgen, samtidigt som restauranger får en viss säkrad intäkt och en bättre chans att rida genom stormen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.