Måltavla för bedrägeri

Sommaren har varit fantastisk med avkoppling och en riktig boost av barnbarnskontakter som vi inte haft på två år.
Men jag har också varit med om något mindre roligt.
Folkbladet berättar om hur jag blivit måltavla för bedrägeri. Någon har olovligt använt min identitet och utger sig vara mig och har sålt min husbil.
Det påstås jag är cancersjuk och behöver snabba pengar för att betala av lån så därför säljs husbilen för halva värdet. Så folk har lagt handpenning på min husbil som inte är till salu.
Jag har kommit i kontakt med två stycken men är övertygad det är fler som lurats betala pengar. Är inte förvånad om bedragarna lyckats skrapa in 3 – 400 tusen på min husbil.
Varför man just valt mig vet jag inte och kommer väl inte heller få reda på då polisen med vändande post lägger ner ärendet i brist på utredningsunderlag. Men lite olustigt är det då man också skickar kvitton i mitt namn och mitt personnummer.
Brottet att utnyttja någons identitet måste uppvärderas straffmässigt eftersom det är ingången till folk blir bedragna med större och mindre summor.
Så fast med respekt att polisen är överhopad med liknande ärenden kan man inte med vändande post lägga ner utredningen. Det borgar inte för att folk anmäler i större utsträckning utan bidrar istället till att mörkertalet i bedrägerier blir ännu större.

2 kommentarer

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Tack för tipset. Det har jag redan gjort innan. Men det hjälper tyvärr inte när dom ändå klurar till det på detta sätt. Men om det blir i andra registrerade sammanhang mitt personnummer används så stoppas det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.