Primärvården är grunden till nära vård!

En av mina arbetsuppgifter som gör jobbet så intressant är alla besök man får göra ute i verksamheterna. Fantastiskt möta eldsjälarna som brinner för att ge den bästa tänkbara vården.

Har besökt Citymottagningen som är en del av Praktikertjänst. Tillsammans med verksamhetschefen och den administrativa chefen fick vi till många viktiga och intressanta diskussioner om deras verksamhet.

Vi diskuterade de utmaningar som finns inom primärvården, och vad som kommer att krävas för en fortsatt utveckling. Citymottagningen är en väldigt populär hälsocentral i Umeå men har precis som många andra utmaningar med att möta de växande vårdbehoven i länet och bemanningen som krävs.

Kristdemokraterna anser att om vi ska klara att leverera en nära vård är primärvården den viktigaste nyckeln till framgång. Rätten att välja utförare ska vara en självklarhet, därför måste likvärdiga villkor gälla för regionsdrivna och privat drivna hälsocentraler inom vårdvalet. Det är sånt jag tvingas bevaka för så är det tyvärr inte alla gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.