Äntligen! Nystart för Sverige

Hela Sverige fungerar inte idag. Vi har historiskt långa vårdköer. Vi har rekord i skjutningar och lekplatser har blivit brottsplatser. Landsbygden tyngs av de höga drivmedelspriserna. Skyhöga elpriser drabbar företag och familjer hårt. De rödgröna har misskött Sverige och delar av folkhemmet har tillåtits att förfalla. Den epoken har idag nått sitt slut. 

Vi är fyra samarbetspartier som gick till val för en ny start för Sverige. Det mandatet har vi fått från svenska folket. M, KD och L kommer att ingå i regeringen, och vi kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna i Riksdagen.

Våra fyra partier samlar en majoritet i Riksdagen, och vi har kommit överens om att samarbeta inom sex stora områden. Det handlar om att få en kraftfull brottsbekämpning, en fungerande vård och skola, långsiktig klimatpolitik och stabil elförsörjning, hållbar migration och en stark ekonomi.

Det är en omfattande överenskommelse som presenteras som bland annat innehåller:

  • Ett nationellt ledarskap för vården. Frågan om ett delvis eller helt statligt huvudmannaskap för sjukvården ska utredas.
  • Adrianalagarna ska införas. Det handlar bland annat om kriminalisering av deltagande i kriminella gäng, anonyma vittnen och visitationszoner.
  • Reduktionsplikt för bränsle kommer minskas till EU:s miniminivå.
  • Konkreta steg tas för ny kärnkraft i Sverige.

Det är oroliga tider i vår omvärld och här hemma i Sverige. Sverige har svåra problem – och svåra problem löser man bäst tillsammans. 

Nu ser vi fram emot nästa vecka då det kommer bli statsministeromröstning och regeringsförklaring. Då kommer fler nyheter om bland annat Kristdemokraternas inflytande i form av ministrar och portföljer

2 kommentarer

  1. Bergis

    Jag tror att många Socialdemokrater också drar en lättnande suck över att den nya regeringen får ta i hårdhandskarna mot brottsligheten även om man inte tala högt om det.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Så är det säkert. Men när regeringen har blundat för verkligheten blir det på sådant sätt. Är glad att vår regering tar tag i sakerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.