Partidistriktsårsmötet

Västerbottensdistriktets årsmöte i dag. Salen är full på Entré Norr. Från länets alla hörn är vi samlade och mötet inleds på skånska. Alltså Magnus Lunderquist som är ny ordförande i Umeå hälsar oss välkomna och vi förlåter honom skånskan och ingen behövde tolk 😃

Vår distriktsordförande Roland Sjögren tar vid och hälsar återigen välkommen.
Sedan tar vår partiledare och vice statsminister Ebba Busch vid. Hon har inte möjlighet vara med fysiskt så blev digitalt. Hon uppmanade oss att titta på vad regeringen beslutat om i både stort o smått. Regeringen ligger inte på latsidan.

Efter Ebbas tal fortsätter vår riksdagsledamot från Gävle Lili André och berättar om sin resa i politiken och vad som är på gång i riksdagen.

Efter en god lunch lyssnade vi på KDU:s förbundsordförande Nike Örbrink som höll ett inspirerande tal. Sedan så tog stämmoförhandlingarna vid och behandling av motionerna till höstens riksting. Västerbotten har ett 20 tal motioner varav jag skrivit eller är medskribenter till 6 st.
Valen gick nästan som valberedningen föreslog. Blev åter vald till distriktsstyrelsen i två år till. Dessutom i verkställande utskottet. Tack för förtroendet!

Så var det dags för motionerna. Diskussionerna kom igång vid någon av dem. Bland annat så yrkar jag i en motion att vi ska sänka åldern för gratis tandvård tillbaka till 18 år. Den blev det diskussioner kring. Men blev bifall till alla mina motioner.

Jag hade skrivit eller är medskribenter i motioner om: De små kraftverken, Gruvnäringen, Regionala utvecklingen, partistyrelsens mandatperiod, Om Folktandvårdens resurser och om narkotika politiken. Blev alltså bifall på alla så får vi i höst se vad partistyrelsen föreslår och sedan i november debattera dem på rikstinget i Helsingborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.