2024 väntas kostnaderna öka.

Att leva och bo i Sverige har blivit betydligt dyrare de senaste åren och möjligen fortsätter kostnadsökningar under 2024 även om inflationen minskar. Årskostnaden kommer att öka ytterligare, och några som då riskerar att drabbas hårt är barnfamiljer.

Under de senaste två åren har den genomsnittliga årskostnaden för en familj om två vuxna och två barn ökat med 110 000 kronor, till 460 000 kronor. Det handlar mycket om räntor, elräkningar, kläder, skor och mat. Det är en jättestor post för särskilt barnfamiljer.

Här blir det dyrast för barnfamiljer 2024

Kostnaderna väntas stiga som allra mest för barnfamiljer främst om tre län där kostnaderna väntas stiga mellan 9 830 kronor upp till 12 882 kronor.

  1. Stockholms län: + 12 882 kronor mer i årskostnad
  2. Hallands län: + 10 056 kronor mer i årskostnad
  3. Skåne län: + 9 830 kronor mer i årskostnad

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Ta in kommentarer och visa att du kan stå för er politik. Detta med inflationen var ju enligt er partiledare inte på grund av t ex Ukraina kirget, utan socialdemokraternas politik. Men varför är det då högre priser nu? Och varför viftade hon med falukorven? Den är ju dyrare nu.

    Se om du är man nog att ta in denna kommentar.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jag är inte rädd att ta diskussionen med dig, Har vi gjort förr. Falukorven är ett av de svenskaste vi har därav Ebba hade en falukorv i valrörelsen. Men talade om Magdapriser i valrörelsen och de var beroende av den politiskt förda politiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.