Kommer ni ihåg eran?

Ni som minns ni minns när man fick ledigt från skolan när han åkte. Och ni som minns när radio o tv-försäljarna vände tv:n i skyltfönstret så förbipasserande kunde se. Ni som minns när Sverige stannade en stund vid varje åk.

Jobbade på Ica-Stinsen o det var på den tiden den största Ica butiken till försäljning i hela Västerbotten o var belägen i Vännäs. (Numera Ica Vännäs) Om det var någon enstaka kund som irrat sig kvar i butiken den stunden var hen glad att tillsammans med personalen titta på åken i personalrummet.

Ja självklart åkte man på Elan skidor och hade mössa med den rätta looken. Och hittade för en tid sedan pärmen med anteckningar på mellantider och sluttider för Stenmark, Piero Gross, Gutavo Thöni. Stig Strand och de andra gossarna i pisterna i Garmich Parten kirchen o de andra backarna under åren.

Hade också noterat då dom gjorde regelförändringar. För det råkade vara en person som vann hela tiden. Stig Strand berättade vid ett konvent jag ordnade när jag jobbade på 4:an att då satt gossarna i lobbyn på hotellet och ojade sig att dom ändrade reglerna. Ingemar var aldrig med då. Han satt på sitt rum o funderade hur han nu skulle vinna. Han var mentalt redan där. Och han vann också, dom lyckades inte knäcka honom. Och vi ser än idag prov på denna tystlåtne vinnarskalle via sociala medier göra saker som många 67 åringar bara drömmer om.

Stig Strand berättade på samma konvent på sitt humoristiska sätt varför han inte nådde samma nivå som Ingemar. Det var hans mammas fel. Det var nämligen så att hans mamma lät honom vara i Ingemarbacken till kl 22 på kvällarna sen skulle han hem. Medan Ingemars mamma lät Ingemar köra till 23. Så det var den timmen det berodde på enligt Stig .😃

Det härliga uttrycket håller än till den journalist som tyckte Ingemar hade tur kom ett klockrent svar från den fyndige Västerbottningen: – Jo ju mer jag tränar ju mer tur får jag…….

Tror det är ingen idrottare som så ”gått genom rutan” och det blir nog knappast någon heller. Utbudet är så mycket större idag så man drunknar i mängden.

Ja ni som minns ni minns. Trevlig Helg! 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.