Jenningsskolan och Rolf Olofsson

Läste Rolfs insändare, har slutat uppröras över hans sätt att argumentera men nog kräver den ett bemötande. I sin artikel går han ut och påstår att alla andra har fel, vi Socialdemokrater i synnerhet men även de 2000 som skrivit under protestlistorna. Men inte nog med det han säger också att när han pratar med folk verkar man inte förstå varför kommunstyrelsen föreslår en nedläggning. Borde inte de mana till eftertanke, om alla andra har fel måste man kanske börja tänka i andra banor. Men tyvärr så räcker det inte heller med denna nedvärdering av dem som inte tänker centerpartistiskt, han bygger sitt resonemang på så kallade fakta som inte redovisades för fullmäktige. Om en kärntrupp inom centerpartiet snickrar ihop egna siffror och kallar det för fakta för att sedan bygga sina beslut på detta får man räkna med att t.ex. vi Socialdemokrater ifrågasätter sanningshalten. Det har också visat sig att de argument man använde i Kommunstyrelsen som främst handlade om hur dyr skolan var (återigen centerns hemsnickrade siffror), visat sig felaktiga. Detta har man tydligen förstått eftersom man i fullmäktige bytt fokus och nu skylde på den framtida elevminskningen. Om Rolf väljer att kalla detta beslutsvånda får han göra det men vi Socialdemokrater vägrar ta beslut på dåliga och felaktiga underlag.

Med dessa dåligt underbygda fakta försöker han dessutom vända verksamheterna mot varandra, underförstått lägger vi inte ner Jenningsskolan blir det större klasser i grundskolan. Att Robertsfors kommun har dålig ekonomi är ingen hemlighet men att Jenningsskolan skulle vara boven i dramat är en klar överdrift. Ingen har visat att skolan i dagsläget skulle vara dyr eller olönsam. Ska vi utse bovar borde vi i stället granska den styrande majoritetens allt för bristfälliga ekonomiska politik.

Att först lägga ner Jenningsskolan på dåliga underlag, därefter försöka rädda industriprogrammet med en friskola som har ett upplägg som industrin bestämt tar avstånd ifrån och dessutom avfärda en stor folkopinion tyder mest på dåligt politiskt arbete.
Rolf avslutar med att påpeka att goda gymnasieskolor finns i överflöd t.ex. Umeå, Skellefteå och Vännäs. Det finns mycket riktigt många fina gymnasieskolor och det finns också i dagsläget för många gymnasieplatser, men jag vill påpeka att även Jenningsskolan är en mycket bra skola och borde med rätt profil och marknadsföring stå sig bra i konkurrensen.
Industrin har vid ett flertal tillfällen utryckt sitt stöd för industriprogrammet och att det förmodligen är Västerbottens bästa utbildning inom skärande bearbetning. Men varför ställer ingen frågan vad vår egen verksamhet säger om att omvårdnadsprogrammet skulle försvinna.
Det har varit märkligt tyst från t.ex. Förvaltningschef David Grahn och äldreomsorgschef Evy Andersson, har man aldrig fått frågan eller hemska tanke får man inte eller törs man inte uttala sig?
Etiketter:

10 kommentarer

  1. Fundersam

    Tycker att mkt av det du skriver ska du själv ta till dej. Det är precis samma argument ni hade när ni ville lägga ner alla byaskolor för några år sedan. Så varför inte sopa rent framför er själva innan ni börjar kasta skit på andra??

  2. Hans Lindgren

    Inte mycket till argument kring sakfrågan fundersam presterar. Men du kanske skulle precisera vad du menar med att sopa rent. Vi hade ett välgenomarbetat förslag som majoriteten röstade ned, vi tog också konsekvensen av detta genom att avgå. Man kan också fundera över om vi inte hade rätt eftersom med något undantag är alla förslag genomförda idag. Dessa ärenden skiljer sig mycket åt men den största skillnaden är att 2004 hade vi flera förslag (ett åtgärdsprogram för att komma till rätta med ekonomin) väl genomarbetat och konsekvensbeskrivet. Frågan om Jenningsskolan är så bristfälligt berett att ingen kan med säkerhet påstå att skolan t.ex. är dyr och hänvisa till handlingarna i fullmäktige.

  3. Majsan

    Jag var på demonstrationen och också på mötet efteråt.
    Jag blev förvånad över att Rolf Olofsson var så otrevlig och överlägsen. Han som personalchef åt kommunens anställda inte vet hur man på ett ödmjukt sätt debattterar. Blev även förvånad över att ingen ställde honom till svars över de avtal som han har skrivit under till lärarna som kostat kommunen massor. Det borde väl han fått förklara inför alla som var där.

  4. Kommunanställd i Sveriges bästa kommun

    Ja, varför blir inte Rolf Olofsson, som illa fungerande personalchef i Robertsfors kommun, ställd till svars för alla sina klavertramp?

    Hur mycket pengar har inte Rolf Olofssons inkompententa handlande kostat kommunen i dessa kristider och hur mycket onödigt lidande har inte hans felaktiga agerande orsakat anställda inom Robersfors kommun, år efter år! Det är så man häpnar!

    Vem är ansvarig för att kontrollera personalchefens yrkesroll? Det tycker jag att ni politiker ska debattera!

  5. Liknar fan i himlen

    Om nu Lille Rolf säger att det finns skolor i överflöd, bl.a. i Umeå och Vännäs, så måste jag tolka det som att han vill ha ungdomen härifrån så att de siffror om dåligt elevunderlag skall kunna infrias.
    Beträffande Herr Grahn och Fru Andersson säär jag bara glad om dom är tyst, för det kommer inte så mycket vettigt från deras håll ändå.

  6. Sajnos

    Jenningsskolan är viktig för kommunen…
    Men vad håller på att hända med badhuset….`?
    Någon som kan ge ett svar….?

  7. Hans Lindgren

    Till Sajnos
    Majoriteten röstade igenom en upphandling av driften på badhuset. Tyvärr har man den uppfattningen att privata är bättre och effektivare än kommunen på att driva anläggningar typ badhus. Vi Socialdemokrater tror inte på detta. Framför allt inte badhuset, där den största hyresgästen faktiskt är kommunen. Vi ser också svårigheter att faktiskt få en konkurrenssituation, som är en förutsättning för att privat drift inte ska bli dyr. Vad som händer just nu är att man håller på att ta fram underlag för att upphandla verksamheten. Vi Socialdemokrater kommer att noga bevaka frågan.

  8. Steff Persson

    Det finns många brister i R-fors kommun. Det är för mångasom sitte på häöga hästar. det värsta är när komunen försöker lägga ner jenings skolan genom Jäv. Karin olofsson. Jag underskattar inte hennes kompetens men ser gärna att en opartisk objektiv person gör utredningen.

  9. Steff.Persson

    Det blir perfekt om kommunen säljer ut driften och tar marknadspriser för att bada. Då har inga familjer längre råd att bada, då kan kommunen lägga ner badhuset också 🙂 Tänk vilka pengar Bäckström& co kan spara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.